REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Elon Musk steekt Jeff Bezos voorbij als rijkste man ter wereld

SpaceX- en Tesla-CEO Elon Musk (49) is sinds vandaag de rijkste man ter wereld, met een vermogen van 188,5 miljard dollar (154 miljard euro). Daarmee steekt hij Amazon-CEO Jeff Bezos (56) voorbij. Die was sinds 2017 de rijkste man op aarde en heeft ongeveer anderhalf miljard dollar minder op zak dan Musk.

22 reacties

  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Musk zorgt voor de grootste ecologische vooruitgang in de mobiliteit ooit. Brandstofwagens kunnen nooit zuiver zijn en zorgen met hun amper 25 % rendement voor een gigantische energieverspilling. De ballon van het grondstoffentekort werd in april 2019 al doorprikt, wereldvoorraden bedragen het dubbele van de geschatte behoefte, aandelen van de grondstoffengiganten zakten plots met 50 %.
  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Logisch! Facts zijn er : Top-product! Om 1% van wereldwijde voertuigenmarkt te veroveren moet huidige productie nog x40 (!) De energiemarkt voor thuisbatterijen, gridopslag, solar roof, tesla warmtepomp... is nog VEEL groter dan de automarkt. Ze zijn qua technologie 3 tot 5 jaar vooruit op de rest. "big" auto vind geen personeel dat gespecialiseerd is in electronica-hardware/software ontwikkeling; personeel omscholen is groot probleem! Revolutionaire autoverzekering,...
  • Mike Rodik

    3 jaar geleden
    rijk omdat de overheid belastingsgeld dumpt in zijn raketten
  • Smoske Peerens

    3 jaar geleden
    De enige manier om het transport milieuvriendelijker te maken is het openbaar vervoer optimaliseren en moderniseren. Maar daar wil Musk niks van weten, openbaar vervoer is niet hip. Hij misbruikt de klimaatbeweging en meet zijn bedrijf een groen imago aan. Daarnaast is hij corona-ontkenner en ontslaat zijn bedrijf mensen als ze zich willen organiseren in vakbonden. Hoe meer hij zich omringt met jaknikkers, hoe gevaarlijker hij wordt. Een nieuwe Trump in wording? Het zou me niet verwonderen.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Het ballonnetje van het grondstoffentekort werd in april 2019 al doorprikt, met een 50 % daling van de aandelenkoersen van enkele grondstoffengiganten tot gevolg. De wereldvoorraden bedragen minstens het dubbele van de geschatte behoeften.