Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Testevenement in Barcelona met 1.000 feestvierders succesvol verlopen: geen enkele coronabesmetting

Een proefevenement in Barcelona met ruim duizend man publiek is succesvol verlopen. Niemand raakte besmet met het coronavirus.

23 reacties

  • Gezond Boerenverstand

    3 jaar geleden
    Bewijst gewoon dat als niemand besmet is voor het evenement (snel test aan de deur), er ook geen besmettingen zullen zijn nadien (10 dagen later). Het risico van de kleine foutmarge van de sneltest (indien toch iemand positief zou zijn) wordt dan verkleind doordat iedereen voor het merendeel van de tijd zijn mondmasker droeg. Berekend risico, statistiek en wat geluk. 1000 man is ook niet zoveel... Een doorsnee vliegtuig kan 440 personen vervoeren, dagelijks vliegen er 100.000 vluchten wereldwijd
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    Binnen een week krijgen we wellicht ander nieuws. Kunnen ze verdories niet enkele maanden wachten tot het einde van de vaccinatie.
  • Dirk Delaere

    3 jaar geleden
    Wat voor een onzin! Ten vroegste na 7 dagen kan men beginnen testen om te zien of er besmettingen zijn. Waarscheinlijk hebben die nog nooit van incubatietijd gehoort.
  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    Het masker mag wel af bij het drinken , dus hoeveel virussen vliegen er dan in het rond bij het drinken . En dan ademen ze de virussen in . Ik denk dat er daar na een week veel besmettingen zullen zijn .
  • jozef vanslembrouck

    3 jaar geleden
    Zou dit dan bewijzen dat het mondmasker een wondermiddel is tegen corona? heeft men voldoende vertrouwen dat men dit masker wel degelijk zou ophouden met uitzondering om wat te drinken of te eten, niet zoenen, niet even afzetten bij hoorbaarheid bij praten na pintje te veel, wat te luide muziek? Ik zou toch dergelijke feestjes vermijden hoor. Wel bruikbaar bij begrafenissen en restaurants en dergelijke.
  1. Van crowdsurfen op een krokodil tot de bellyslide en meezingen met ‘Let it Go’: de opvallendste momenten van machtig Alcatrazfestival vol Belgische toppers
    PREMIUM

    Van crowdsur­fen op een krokodil tot de bellyslide en meezingen met ‘Let it Go’: de opvallend­ste momenten van machtig Alcatraz­fes­ti­val vol Belgische toppers

    Het Alcatrazfestival in Kortrijk viert zijn vijftiende verjaardag in stijl. Wat een feest is het toch weer in De Lange Munte, met dank aan het zonnetje maar toch vooral aan de uitmuntende organisatie. De affiche is gevarieerd, van hoge kwaliteit en ook heel Belgisch. Ongeveer twintig van de 110 bands komen uit ons landje, en ze hebben geregeld meer succes dan internationale kleppers. Lolbands Alestorm en Electric Callboy oogsten waarschijnlijk het meeste succes, tot spijt van wie het benijdt.
  2. Metalfestival Wacken laat geen fans meer binnen wegens hevige regenval: terrein is één grote modderpoel

    Metalfesti­val Wacken laat geen fans meer binnen wegens hevige regenval: terrein is één grote modderpoel

    Wacken Open Air, het grootste metalfestival ter wereld in het Duitse Wacken, laat sinds vanochtend geen fans meer toe op de festivalsite. Het festival kondigde op Instagram aan de “redelijke bezoekerscapaciteit” te hebben bereikt. “Verdere reizen moeten met onmiddellijke ingang worden stopgezet en geannuleerd”, klinkt het. Boosdoener is de overvloedige regenval. Daardoor ziet het festival zich voor het eerst in zijn geschiedenis genoodzaakt een bezoekersstop uit te roepen.