Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen daalt met amper 2 procent

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is in de week van 29 december tot en met 4 januari nog maar met twee procent gedaald. Het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames dalen wel nog sneller, zo blijkt uit de recentste gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

34 reacties

  • François Hermans

    3 jaar geleden
    Hoe kan de communicatie betrouwbaar en accuraat zijn als Sciensano's cijfers onlogisch opgebouwd zijn! De maandag besmettingen liggen van "100% tot 50%" hoger dan de andere weekdagen. Nooit zag ik dergelijke vorm van rapportering met bokkensprongen. Eenduidige structuur is verre van zoek. Hier bovenop wijzigen continu reeds gerapporteerde cijfers uit het verleden. Iedereen denkt er het zijne van, maar dit kan allesbehalve een objectieve en consistente rapportering genoemd worden!
  • François Hermans

    3 jaar geleden
    Ik verwacht één duidelijk antwoord op de vraag "Van waar komt de plotse stijging van de besmettingen sinds 15 februari 2021? Met de vinger wijzen naar diverse mensen is gemakkelijk, maar zeker NIET de reden. De hele horeca zit nog steeds op slot, en kunnen het dus ook niet zijn. Het antwoord in de maak zal zoals steeds beginnen met "We denken dat ..." of " We vermoeden dat ..". Een bewijs dat men het niet weet en men gewoon iets uit hun nek lult.
  • François Hermans

    3 jaar geleden
    Het sinds geruime tijd opgelegde reisverbod brengt massa's mensen op de been die alternatieve uitstappen doen in eigen land. De 7 daagse gem. besmettingsgraad was op 9/2/2021 4,12% en op 20/02/2021 5,79%, Plotse stijging met 40 % op amper 10 dagen! Ondanks alle opgelegde beperkingen. Oorzaak zeker NIET bij de reeds hard getroffen kappers. De opgelegde regel "Reisverbod" heeft mijns inziens een averechts effect en geeft de oprukkende Covid19 varianten vrij spel in eigen land.
  • Mario Dewitte

    3 jaar geleden
    Waarom worden coronacijfers beoordeeld alsof het beurscijfers waren ? Vertraagde dalingen doen mij eerder denken aan dalende winsttoenames, maar er is wel nog winst net zoals er nog dalingen zijn . Men meent bij een dagresultaat al een trend te ontwaren. In Wallonie is de positiviteitsratio 1 à 2% hoger dan in Vlaanderen. Toch wordt er relatief gezien 60 à 80% minder getest per aantal inwoners.
  • Hans Willems

    3 jaar geleden
    De testen zijn de laatste 2 dagen (4-5/1) bijna verdrievoudigd, dus is het ook logisch dat er meer besmettingen gevonden worden. de positiviteitsratio van de nieuwe besmettingen (vvoortschrijdend gemiddelde) blijft dalen en zit nu op 5% (allemaal uit de dagelijkse excel sheet van sciensano)