Mürringen in de provincie Luik kleurt wit. Het is een van de hoogst gelegen plaatsen van België.
Volledig scherm
Mürringen in de provincie Luik kleurt wit. Het is een van de hoogst gelegen plaatsen van België. © NoodweerBenelux (locatie: Mürringen)

IN BEELD. Bijna halve meter sneeuwpret in Ardennen

WeernieuwsHet sneeuwtapijt in de Ardennen is de afgelopen 24 uur flink aangedikt. Het zwaartepunt ligt op de Hoge Venen waar meer dan 20 centimeter verse sneeuw werd geregistreerd. “Samen met de sneeuw die vorige week viel, ligt er op het hoogste punt van België momenteel meer dan 40 centimeter”, zegt Lander Van Tricht van weerdienst NoodweerBenelux. Momenteel ziet het er niet naar uit dat Vlaanderen binnenkort ook wit zal kleuren.

4 reacties

  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Heel mooi, die sneeuw, maar voor de burgers die daar niet wonen zal het een maat voor niets zijn gezien ik lees dat de toeristische zones volgend weekend weer afgesloten worden.
  • Kirsten De Laet

    3 jaar geleden
    Gisteren ter plekke geweest, 14km doorheen de prachtige bossen te Labrimont-Chevigny. Een sprookjesachtige omgeving, alles mooi wit door de sneeuw en haast geen kat tegengekomen. Houden zo, iedereen in zijn kot dan heb ik het bos voor mezelf.
  • Johan Vloermans

    3 jaar geleden
    10 cm in Antwerpen zou mooi zijn.
  • Rita Heremans

    3 jaar geleden
    Heel mooi. Wel pech voor de verhuurders van skimateriaal dat er niet kan / mag geskied worden nu er eens een dik tapijt ligt.