©  BELGA

Premier De Croo: “Verdubbeling van vaccins is een game changer”

De Europese Commissie heeft nog eens 300 miljoen extra vaccins besteld bij Pfizer/BioNTech. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. Daarmee wordt de oorspronkelijke bestelling verdubbeld.

Dat is ook goed nieuws voor ons land. Premier De Croo maakt zich op Twitter alvast sterk dat ook wij nu sneller zullen kunnen vaccineren. Hij noemt de aankoop zelfs een gamechanger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nieuwe coronavarianten

Het vaccin van BionTech/Pfizer werkt volgens een eerste analyse ook tegen twee nieuwe varianten van het coronavirus, die voor het eerst in Groot-Brittannië en Zuid-Afrika opdoken. Dit blijkt uit een studie van wetenschappers van de universiteit van Texas en het Amerikaanse farmaconcern, die donderdag bekendgemaakt is.

Bij twintig gevaccineerde mensen werden de antistoffen in het bloed onderzocht. Volgens de resultaten van het onderzoek heeft het vaccin waarschijnlijk ook een werkzaamheid van 95 procent tegen de nieuwe varianten. Het onderzoek verscheen nog niet in een vakblad en werd nog niet door onafhankelijke experts geverifieerd.

In december werd een variant van het coronavirus in Groot-Brittannië gevonden en een vergelijkbare variant in Zuid-Afrika, die volgens de eerste analyses besmettelijker kunnen zijn dan het virus dat tot nu toe rondgaat.

 (nba)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER