AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Waarom vaccineert Israël zoveel sneller dan wij?

Israël is wereldkampioen vaccineren. Nog voor april voorbij is, zal het wellicht klaar zijn met inenten. Kranten van grote landen hebben daar een simpele verklaring voor: Israël is klein, er wonen niet veel mensen, het heeft een uitstekende sociale zekerheid, sterke mutualiteiten en de gezondheidszorg is er gedigitaliseerd. Kortom: Israël is zoals België. Waarom zijn wij dan zo veel trager? Geld en planning blijken een grote rol te spelen.

13 reacties

  • Carlos Matos

    3 jaar geleden
    hier is eerst de vraag, wie mag er van rijk worden voor we iets doen
  • Eric Van de Wynkele

    3 jaar geleden
    Omdat Israël geen lid is van Europa kan het veel beter adequaat optreden. Wij vergaan in de bureaucratie en gebrek aan bekwame leiders, zeker in deze regering.
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    Israel heeft geen 55 ministers en 9 ministers van gezondheid. Daar telt: eigen volk eerst.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Ben blij dat Wallonië ook Frans vaccin produceert. Walen zijn onze landgenoten. Dus is dat goed voor België. En als het vaccin op het einde van het jaar erkend wordt zullen arme landen eindelijk kunnen gevaccineerd worden. 58% Vlamingen die 63% van de belastingen betalen en goed zijn voor 83% van de export van producten (geproduceerd in het buitenland?) Kan zijn maar het verschil tussen belastingen en export is veel groter dan 5%. Vermoedelijk kopen veel Belgen Waalse producten.
  • Gaston Govaerts

    3 jaar geleden
    Omdat Israel een regering heeft met intelligente mensen die van aanpakken weten. Dat is zowat omgekeerd evenredig met Belgie.