Deep Purple toch met vaste drummer op Suikerrock

De Britse hardrockgroep Deep Purple treedt vrijdag op de openingsdag van Suikerrock wel degelijk aan met vaste drummer Ian Paice, die op 14 juni een mini-beroerte kreeg. Dat laat de organisatie van Suikerrock weten. Deep Purple annuleerde enkele concerten na het voorval, maar hervatte begin deze maand haar tournee.
ddp images

Door de gezondheidstoestand van Paice wordt het afsluitende concert in Tienen op vrijdagavond afsluit op vraag van het management met een uur vervroegd, tot 22.20 uur. Het openingsconcert van The Kids start een half uur vroeger, om 18 uur. Ter compensatie worden de intermezzo's tussen de optredens ingekort. Na The Kids treden ook The Sore Losers en Zornik op.

Ian Paice is het enige overgebleven originele groepslid van Deep Purple, sinds de groep in 1968 werd opgericht. De Britse groep is onder meer bekend van nummers zoals "Smoke on the water", "Child in time" en "Strange kind of woman". Paice werd op 14 juni in de Stockholm wakker met een verlamd gevoel in de rechterzijde van zijn lichaam.

Meest gelezen