AFP
Volledig scherm
© AFP

Twitter schorst persoonlijke account van Trump voorgoed: hij gaat in tegenaanval met presidentiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus

De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.

172 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Sociale media ? Voor mijn part mogen al dat gezever stop zetten. Ik denk niet dat daar al iemand slimmer van geworden is, integendeel.
  • tyl sachs

    3 jaar geleden
    Democratie is waar slechts één mening telt. Moderne democratie toch
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Dan moet je die bedrijven maar in handen van de staat plaatsen? Hoor ik hier vonken van communisme uit de rechtse hoek komen? Een privé bedrijf kan haar eigen regels opleggen. Eens je ze overtreed ben je de pineut. Eigenlijk had hij ze al langer overtreden maar hij is president, nu er doden vallen hebben ze gereageerd.
  • Manten Kalle

    3 jaar geleden
    Als hij de voorwaarden schendt om Twitter te mogen gebruiken, mag hij zeker geband worden. Hij is trouwens met die voorwaarden akkoord gegaan bij het openen van zijn account.
  • Roger Rymen

    3 jaar geleden
    Hij zal zich niet laten stoppen.