Voetbalvrienden verzamelen geld om laatste wens van ongeneeslijke papa te vervullen

© rr

Om zijn grootste droom nog waar te helpen maken, hebben vrienden van Timmy De Smet uit Hofstade een actie op het getouw gezet. De jonge papa van twee kreeg afgelopen zomer de diagnose ongeneeslijke asbestkanker, maar hoopt nog met het hele gezin naar het land te kunnen gaan waarop hij verliefd werd.

Leen De Smedt

Het was een zware klap voor Timmy De Smet en Katrijn Vervliet uit Hofstade. Timmy (37) had deze zomer last van een gezwollen buik en hardnekkige pijn. De diagnose deed hun wereld stilstaan: ongeneeslijke kanker.

“De huidige behandeling met chemotherapie geeft een verlenging van het leven en een vermindering van de pijnklachten”, zegt Ellen Van der Ghylen, hartsvriendin van het koppel. “Dinsdag volgt een operatie om de ziekte verder onder controle te proberen houden. Hoe hij de kanker ontwikkeld heeft, weten de dokters niet. Het kan zijn dat hij dertig jaar geleden al met asbest in contact kwam, en dat het nu pas uitbreekt.”

Ze zette intussen verschillende acties op het getouw om de laatste wens van Timmy in vervulling te laten gaan. “Met de trouw van zijn schoonzus zijn Timmy en Katrijn verliefd geworden op Zuid-Afrika”, zegt Van der Ghylen. “Hun droom was altijd om bij haar op bezoek te gaan met de kinderen erbij.”

Ellen Van der Ghylen verkoopt onder meer tombolabiljetten en steunkaarten, en ook verenigingen springen op de kar om daarvoor geld in te zamelen. Zelfs voetbalclub Eendracht Aalst. “Het verhaal van Timmy greep ons aan”, zegt community manager Herbert Lampers. “Tijdens ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel werden al heel wat goede doelen gesponsord. Eendracht Aalst koos voor dit gezin, dat een papa zal verliezen. Er wordt een veiling georganiseerd voor onze volgende thuiswedstrijd. Koning Voetbal heeft van de maatschappij al veel gekregen, het is tijd om Koning Voetbal iets terug te laten doen.”

Timmy zelf is overdonderd. “Ik vind het moeilijk om zo in the picture te staan, maar ik ben iedereen wel heel erg dankbaar”, zegt hij.

Steunen kan ook via www.geldinzameling.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen