Kapster heeft gestolen auto na amper één dag al terug

© evr

Negentien uur nadat haar wagen werd gestolen heeft kapster Myriam Quivron (46) uit de Leopoldstraat in Menen haar Peugeot 307 al terug.

gsd

Een Menenaar zag de auto donderdag staan toen hij zijn huis in de Moeskroenstraat verliet. “Hij had ook het bericht van mijn gestolen auto op Facebook gezien. Mijn auto stond op een parking net over de grens in Halluin, bij de Match”, zegt de kapster.

Geen schade aan auto

Myriam kreeg het heuglijke nieuws rond 16 uur te horen. Amper een uur later had ze de Peugeot alweer in haar bezit. “Een klant die in mijn zaak was, kende een politieman en zij hebben het geregeld”, vertelt Myriam. “Met mijn sleutels konden ze de auto gewoon ophalen. Ik zal wel nieuwe nummerplaten moeten aanvragen, omdat ze geregistreerd staan als gestolen.”

Nog een opsteker: de auto lijkt op het eerste gezicht niet beschadigd. “Er lag wel veel rommel in. De dieven hadden erin gegeten en gedronken. Een bewoner van een appartementsgebouw had donderdagmorgen rond 9 uur gezien hoe een kleine kerel met een kap op het hoofd mijn wagen op de parking zette. De daders hebben er dus twaalf uur mee rondgereden”, zegt Myriam.

De kapster van salon Affinity raakte woensdagavond haar Peugeot kwijt na een inbraak vijf dagen eerder. De dieven hadden haar reservesleutels meegenomen, zonder dat Myriam het wist. “Ik zal de codering in de sleutel laten veranderen en ondertussen parkeer ik hem in de garage”, besluit de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen