Als Peter Goossens en zijn restaurant 'Hof van Cleve' maandag alweer drie Michelinsterren krijgen, is dat al voor de zeventiende (!) opeenvolgende keer.
Volledig scherm
PREMIUM
Als Peter Goossens en zijn restaurant 'Hof van Cleve' maandag alweer drie Michelinsterren krijgen, is dat al voor de zeventiende (!) opeenvolgende keer. © Jan De Meuleneir / Photo News

Tussen ster en corona. Peter Goossens van Hof van Cleve: “Nadat ik de politici ‘een bende kiekens’ had genoemd, belde de premier”

Moet Peter Goossens (56) van Hof van Cleve een nieuwe driesterrenchef naast zich dulden? Dat is de enige vraag die er maandag bij de bekendmaking van de nieuwe Michelinsterren écht toe doet. “Ik zal de eerste zijn om die mens te feliciteren, maar ik zal vooral blij zijn als ik mijn eigen drie sterren behoud.” Ook voor de godfather van de Belgische gastronomie zou dat meteen het eerste lichtpuntje zijn na vele donkere maanden. “Ik begrijp nog altijd niet goed waarom wij dicht moesten.” En dat heeft hij ook aan de premier uitgelegd.

67 reacties

  • gustaaf van bever

    3 jaar geleden
    Ik begin me af te vragen wat prioritair is bij deze man. De gezondheid van andere mensen , grootouders, ouders, kinderen , of; zijn bankrekening. Het grote gevaar zit altijd in zelfoverschatting...want blijkbaar kan in zijn restaurant een virus geen vat krijgen?
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Is het die vent nu nog steeds niet duidelijk dat hij een niet essentieel beroep uitoefent. Goed bestuur dezer dagen impliceert dat de horeca dicht blijft totdat iedereen gevaccineerd is.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een goede bedrijfsleider - en dat is hij toch ook - zou moeten weten dat men moet denken op langere termijn en in het belang van het geheel. Politici moeten dus niet denken op korte termijn en handelen in het belang van kappers of de horeca. Maar denken op lange termijn en in het belang van heel het land. Maar of dat begrijpelijk is voor ondernemers die vooral hun energie steken in het niet betalen van hun belastingen.
  • van achte franky

    3 jaar geleden
    Als er in de regering even bekwame ministers zouden zijn als het talent die de Belgische horeca hebben, dan was België al uit de problemen
  • jeffrey grymonprez

    3 jaar geleden
    Een deel van de oplossing zou zijn Restaurants winkels scholen alle plaatsen Waar er veel volk komt voorzien van een goed Ventilatiesysteem. Aanvoer verse lucht afvoer slechte lucht