Direct naar artikelinhoud
Mutatie

Twee nieuwe gevallen van Britse coronavariant gevonden in ons land

Illustratiebeeld.Beeld AP

Er werden twee nieuwe gevallen van de Britse variant van het coronavirus gesignaleerd in ons land. Dat meldt KU Leuven-medewerker Piet Maes.

Volgens De Standaard gaat het om twee afzonderlijke gevallen die uit het Verenigd Koninkrijk terugkeerden. Ze werden voor kerst al positief getest, maar het duurde tot gisteren voor zeker was dat ze besmet werden met de Britse variant.

De Britse variant van het coronavirus is besmettelijker, maar voorlopig lijkt het niet dat de variant ziekmakender of dodelijker is. In België stond de teller begin deze maand nog altijd op vier vastgestelde besmettingen met de variant. Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano verwachtte al dat er rond deze tijd nieuwe gevallen bij zouden komen.

“Ik heb weet van bijna 2.000 mensen die teruggekeerd zijn uit het Verenigd Koninkrijk. Die mensen zijn getest en daar zaten positieve gevallen tussen. Ik verwacht dat toch op zijn minst bij een deel van die mensen die variant zal vastgesteld worden. Een dezer dagen zullen we dus mogelijk nieuwe gevallen hebben”, zei hij eerder deze week.