Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). © Photo News

Crevits trekt 10 miljoen uit voor opleidingen voor technisch werklozen

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) maakt tien miljoen euro vrij voor opleidingsplannen voor technisch werklozen. De CD&V-minister wil zo vermijden dat tijdelijke werkloosheid verloren tijd wordt. Ze lanceert een oproep aan haar federale collega Pierre-Yves Dermagne om ervoor te zorgen dat opleiding een structureel onderdeel wordt van tijdelijke werkloosheid. 

20 reacties

  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Waar blijft men die miljoenen toch halen?
  • Mark Vandebroecke

    3 jaar geleden
    Bezigheidstherapie voor de technisch werklozen ... Komt er dan ook een eerlijke evaluatie van het rendement van die 10 miljoen ? Ik twijfel er sterk aan. Trouwens, het grootste deel van die 10 miljoen gaat naar de organisatie en de begeleiders. Zou dit geld echt niet beter en efficiënter gebruikt kunnen worden ?
  • vangeel guido

    3 jaar geleden
    Ze rijden toch al in een lamborghini rond.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Alsof dat veel gaat helpen. Een groot deel van deze technische werklozen kunnen ook maar afwachten tot hun werk aantrekt. Bij ons draait de productie ook maar op halve capaciteit, maar van zodra alles weer opstart, hebben we ons gespecialiseerd personeel terug nodig. Je zet niet zomaar iemand aan een productielijn, daar is een aantal maanden training voor nodig. Ga achter langdurige werklozen jagen die al jaren in de hangmat hangen.
  • evert heindryckx

    3 jaar geleden
    Zo la,g ze haar postje maar houden geeft ze veel;geld uit die u en ik zullen meebetalen, en ze is weer eens in beeld geweest he