Dirk Devroey
Volledig scherm
Dirk Devroey © Marc Baert

Dirk Devroey nuanceert sterke stijging Brusselse cijfers: “Honderden gemeenten doen slechter dan zwaarst getroffen Brusselse gemeente”

Brussels GewestTerwijl het aantal coronabesmettingen in heel het land toeneemt, is de felle stijging in het Brussels Gewest volgens hoogleraar huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) vooral te wijten aan het hoge aantal tests.“De positiviteitsratio van Brussel ligt lager dan het nationaal gemiddelde”, geeft Devroey aan.

  1. Schaarbeeks burgemeester dient klacht in tegen burger die haar uitschold voor ‘vuile hoer’

    Schaar­beeks burgemees­ter dient klacht in tegen burger die haar uitschold voor ‘vuile hoer’

    De burgemeester van de Brusselse gemeente Schaarbeek Cécile Jodogne (DéFI) legt klacht neer tegen burgers die haar tijdens een rumoerige gemeenteraadszitting woensdagavond hebben uitgescholden. Een burger riep de burgemeester vanop de bezoekerstribune toe dat ze een ‘sale pute’ is, Frans voor ‘vuile hoer’. Later tijdens de zitting stelde een medeburger dat ze daar niet voldoende ‘mooi, jong en efficiënt’ voor was, zo zegt het kabinet van de burgemeester.
    Stad Brussel
  2. Hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren? “Ruim 200.000 euro nodig, maar elke dag zetten we een stap richting Amerika”
    PREMIUM

    Hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren? “Ruim 200.000 euro nodig, maar elke dag zetten we een stap richting Amerika”

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel