ANP
Volledig scherm
© ANP

Techbedrijven muilkorven netwerkapp Parler

Google verwijderde vrijdag de socialenetwerkapp Parler uit de Play Store tot de app “robuuste” contentmoderatie invoert. Parler is immers een variant van Twitter waarop alles mag en is momenteel onder andere populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Apple Inc. gaf de dienst vrijdag 24 uur de tijd om een gedetailleerd moderatieplan voor te leggen, en verwijderde de app vervolgens zaterdag uit hun App store. Ook Amazon gooit Parler vannacht van zijn servers.

16 reacties

  • Niels Thijs

    3 jaar geleden
    Diegene die roepen dat ze vrijheid van meningsuiting hebben zijn net diegene die de Amerikaanse wet, waaronder de meeste platformen vallen, niet kennen. Er zijn tal van uitzonderingen ophet 1e amandement en je zou verschieten hoeveel daarvan door trumpaanhangers geschonden zijn.
  • Pieter arons

    3 jaar geleden
    Links vecht tegen facisme maar promoot grote bedrijven die gesponsord worden door politici en vica versa. het is de definitie van facisme een vrije markt waar de overheid de macht heeft over de bedrijven en bepaalt hoe ze het gebruiken... Amerika gaat de fascistische kant op en
  • Karel Valgaern

    3 jaar geleden
    Ik raad ieder hieronder aan om zelf eens op "parler" te gaan kijken welke berichten daar staan. Bedreigingen, zelfs met persoonlijke info (ook van kinderen), adressen,... dit is geen vrijheid van meningsuiting meer, maar een verzamelplaats van gestoorden. En ieder die dat goedpraat, kan men vergelijken met aanhangers van terroristen.
  • Gaston Govaerts

    3 jaar geleden
    Ik heb Google buiten gesmeten gesmeten en op Amazon krijgen ze van mij geen cent meer.
  • Peter Lejon

    3 jaar geleden
    En zo wordt de vrije meningsuiting ten Grave gedragen door de hogepriesters van de links liberale ideologie