Presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire in de regiekamer van 'Big Brother'. In het huis worden de kandidaten 24 uur op 24 in de gaten gehouden. Er is geen hoekje waar ze niet gefilmd worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Presentatoren Geraldine Kemper en Peter Van de Veire in de regiekamer van 'Big Brother'. In het huis worden de kandidaten 24 uur op 24 in de gaten gehouden. Er is geen hoekje waar ze niet gefilmd worden. © VIER

Waarom 'Big Brother' 21 jaar na debuut amper nog voor opschudding zorgt

ShowbizzToen ‘Big Brother’ in 2000 voor het eerst op tv kwam, had iedereen het over privacy. In dat huis zag je àlles. Fans vonden het gluren geweldig, critici gruwden ervan. Eenentwintig jaar later kijkt er maar een half miljoen mensen in plaats van één miljoen en is er helemaal geen debat. Jezelf laten bekijken vinden we vandaag blijkbaar redelijk normaal.  Privacy is niet meer wat het geweest is. Dit is het verrassende overzicht van hoe we bijna allemaal 24/24 in een soort Big Brother huis leven. 

73 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Twintig jaar geleden heb ik ook niet gekeken. Dit is gewoon bagger. Dat men dit aan de mensen verkocht krijgt begrijp ik niet.
  • Gert Van Bunderen

    3 jaar geleden
    Omdat het twintig jaar geleden ook heel wat boeiender was!
  • Merel Depauw

    3 jaar geleden
    Als ik rondom me kijk is alles één grote big brother geworden.
  • Ronny Dekimpe

    3 jaar geleden
    Eerlijk gezegd, 20 jaar geleden volgde ik het programma. Niemand keek, maar iedereen wist wat er in het huis gebeurde. Ik dacht van, daar komt de nostalgie terug in een vernieuwde versie. resultaat, ik ben in slaap gevallen. Voor mij mag die handel onmiddellijk afgevoerd worden. Geef mij dan maar een vernieuwde versie van destijds: cijfers & letters of een goede serie of film op Netflix. Onze Vlaamse series doen het ook niet slecht. Mogelijkheden genoeg.
  • Peeters Francis

    3 jaar geleden
    OP alle VTM zenders is er niet veel soeps te beleven.