Lionel Messi snoept record van Cristiano Ronaldo af en zijn zoontje vindt het ge-wel-dig

FC Barcelona won zaterdag op de achttiende speeldag van de Spaanse Liga op het veld van Granada. Barça won met 0-4 na doelpunten van Antoine Griezmann en Lionel Messi, waardoor de Argentijn een record van Cristiano Ronaldo afsnoepte.

Vincent Van Genechten

Griezmann bracht Barcelona nog voor het eerste kwartier op voorsprong. Met twee doelpunten besliste Messi de partij al voor rust. Griezmann (63.) kneep met zijn tweede van de match Granada na de koffie helemaal plat. Invaller Vallejo kreeg bij de thuisploeg twaalf minuten voor tijd rood.

Een van Messi’s doelpunten was een haarfijne vrije trap. Goed voor z’n 48ste rake vrije trap in clubverband. Eentje meer dan Ronaldo, die zondag wel nog speelt met Juventus.

Ook ten huize Messi werd het historische doelpunt uitbundig gevierd. Zoontje Matteo zag zijn papa de netten doen trillen en vierde dat zeer uitbundig. Over naar jou, Cristiano.

In de stand staat Barcelona op de derde stek met 34 punten. Atlético Madrid (38 punten uit 15 wedstrijden) en Real Madrid (36 punten uit 17 wedstrijden) voeren de Liga aan. Real maakt later zaterdag (21u) de trip naar kelderploeg Osasuna. De wedstrijd tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao van zaterdag werd uitgesteld vanwege de hevige sneeuwval in de Spaanse hoofdstad.