Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. © BELGA

Frank Vandenbroucke: “Met 10 miljoen extra doses van Pfizer kunnen we nog versnellen”

Als België van Europa zijn “eerlijke” deel van tien miljoen van de 300 miljoen beloofde extra doses van Pfizer krijgt, dan kan de vaccinatiecampagne in ons land nog versnellen. Dat zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) in De Zevende Dag. Hij kondigde ook aan dat er extra zal worden toegezien op geteste reizigers met ‘afwijkende’ stalen. Vandenbroucke noemde het “schandalig” dat veertig procent van de uit een rode zone teruggekeerde reizigers zich niet liet testen.

38 reacties

  • Janssen Koen

    3 jaar geleden
    we krijgen maar een aantal vaccines per week, en als we 24/7 zouden draaien zijn de vaccines toch al op na 1dag wat met de andere 6dagen ?
  • Luc Maandag

    3 jaar geleden
    Wat een geklungel de eerste 10 dagen van het nieuwe jaar, dit schiet helemaal niet op deze manier van "Werken".
  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    Had je die tien miljoen vaccins al niet eerder moeten bestellen? Nu gaan we weer een hoop ellende en verlies aan mensenlevens over ons heen krijgen?
  • Henri Debedts

    3 jaar geleden
    Debedts Henri Versnellen met de vaccinatie. Dit loopt nu toch wel de spuigaten uit. Centra voor vaccinatie moeten nog worden opgericht. Alles schijnt hier in het honderd te lopen met dank aan onze onbekwame premier De Croo en zijn brokkel regering en aan onze onbekwame Vlaamse minister Beke.
  • Eddy Van De Velde

    3 jaar geleden
    Nog sneller dan een 100-tal inentingen per week?