Céline en Michiel tonen trots hun hondje Trixie.
Volledig scherm
Céline en Michiel tonen trots hun hondje Trixie. © Instagram

YouTubers Céline en Michiel onder vuur nadat ze puppy kopen bij broodfokker: “We wisten niet dat we deze praktijken steunden”

ShowbizzPopulaire YouTubers Céline Dept (21) en Michiel Callebaut (24) krijgen heel wat kritiek over de aankoop van hun rashond, de schattige chowchow Trixie. De twee kochten het huisdier namelijk bij een broodfokker. Onder andere dierenrechtenorganisatie GAIA reageert fel op Facebook. “Wij hebben door onwetendheid Trixie daar aangekocht”, laten Céline en Michiel weten op Instagram. 

53 reacties

  • An Peeters

    3 jaar geleden
    Sorry, Marianne, maar minister Weyts doet hier wel degelijk iets aan en liet al meerdere broodfokkers hun zaak sluiten. Informeer je voor je iets neerpent
  • kim dewaele

    3 jaar geleden
    . Je moet je hoe dan ook informeren als je een hond koopt, ALS je dit voldoende doet en voldoende info vraagt bij allerhande fokkers rasverenigingen, hondenscholen weet je hoe dan ook dat je een hond niet koopt in een winkel maar bij een fokker. Dit is het bewijs dat de hond een impuls aankoop was anders waren ze op de hoogte geweest, hopelijk weten ze ook wat ze gekocht hebben want dit ras is niet makkelijk op te voeden maar vermoedelijk zijn ze enkel op het knuffel gehalte voort gegaan.
  • Chris Wouters

    3 jaar geleden
    Koop verdorie NOOIT een hondje in een winkel! En ga er ook niet eentje kopen bij een fokker die meer dan 1 of 2 rassen kweekt. Kom niet af met "ik wist niet wat een broodfokker is". Een hondje koop je niet zomaar; je kijkt op internet, bekijkt de eigenschappen van het ras, of de ouders aanwezig zijn, of je eerst op bezoek mag komen, enz. En vergeet ook niet om eens de sites van dierenasielen te raadplegen. Onze eerste 2 honden kwamen van een serieuze kweker, al de volgende hebben we geadopteerd.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Daar doet minister Weyts dus niets aan. Maar goedbedoelende organisaties die straathondjes redden en ze plaatsen bij overgelukkige nieuwe eigenaars, die krijgen monsterboetes als ze een paar hondjes uit het buitenland opvangen in België - hondjes helemaal in orde met inentingen, rabbies en zelfs bloedtesten die bewijzen dat ze gezond zijn. Want opvangen, dat mag niet. Maar broodfok? Die wordt met rust gelaten hé minister Weyts?! Elke hond onder zes maanden telt zelfs niet mee, dat is '0' hond!
  • Doet Erni toe

    3 jaar geleden
    Ze wisten het wel heel goed en vroegen zelfs aan verschillende mensen of ze van mening waren dat vlaanderen sterk zou reageren tegen een broodfokker, ze wisten het heel erg goed. Ze leestten zelfs de slechte reviews luidop van die broodfokker om hunzelf voor te bereiden. Ze wisten heel goed waar ze mee bezig waren. Ze zijn erg manipulatief. Vertrouw die twee niet. Er is een rede dat ze geen lange termijn vrienden hebben.