Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Coronacurve stijgt opnieuw met dubbele cijfers: hoe kijken experten naar de toename? En wat met de gevreesde Britse variant?

De coronacijfers gaan nu echt de verkeerde kant uit: we stijgen opnieuw met dubbele cijfers. Van oudejaar tot en met Driekoningen waren er dagelijks gemiddeld 1.777 gevallen. Dat zijn er 11 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. In Brussel bedraagt de stijging zelfs 62 procent. Experten wijzen naar de vele teruggekeerde reizigers, maar relativeren voorlopig ook: “Dit hoeft niet het begin te zijn van de derde golf.” En hoe groot is de dreiging van de Britse variant voor ons?

88 reacties

  • Marinka Debaveye

    3 jaar geleden
    Horeca en contactverboden zijn toe! Hoe kan het dan dat de cijfers stijgen, het was toch hun schuld?
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Federale regering wou reizen verbieden, dit werd echter afgeblokt door de regionale regeringen, dit is hét probleem in een land waar iedereen zijn zeg wil hebben.
  • Gunter van Hecke

    3 jaar geleden
    het de compenatie van mensen die terug gekomen zijn van reis, scholen terug open, en mensen die niet luisteren als er wordt gevraagt niet naar bepaalde plaatsen te komen daar is het probleem
  • Benny Raes

    3 jaar geleden
    Volgens velen hier is reizen de grote oorzaak maar zijn overvolle winkelstraten, lockdownfeesten, familiefeesten en de hoge venen overrompelen geen probleem. Je kan tijdens het reizen je ook houden aan de regels maar zij die zich hier niet aan de regels houden zullen in het buitenland zich ook niet aan de regels houden. Stop met iedereen over dezelfde kam te scheren.
  • Mark Van Damme

    3 jaar geleden
    Kan je als serieuze mens u hier nog mee bezig houden?