Marc Van Ranst en onze journalist Stijn Defoirdt.
Volledig scherm
Marc Van Ranst en onze journalist Stijn Defoirdt. © HLN LIVE

Van Ranst: “We gaan andere dingen moeten doen dan nu om varianten buiten te houden”

Er is in ons land één nieuw vastgesteld geval met de meer besmettelijke Britse variant van het coronavirus. Er worden op dit moment ook verschillende reizigers getest op de Zuid-Afrikaanse variant nadat ze besmet terugkwamen uit het land. Die resultaten zijn pas voor woensdag. “Je kan de varianten buiten houden, maar dan gaan we toch andere dingen moeten dan nu”, zei viroloog Marc Van Ranst aan VTM NIEUWS.

108 reacties

  • Marino Bendotti

    3 jaar geleden
    Reizen verbieden i.p.v. sterk afraden. Zo stopt het nooit
  • Mario Van der Linden

    3 jaar geleden
    Doe zoals in Singapore, wie wil reizen komt bij aankomst automatisch in een gecontroleerd hotel voor 14 dagen quarantaine en VERBLIJF OP EIGEN KOSTEN. Gedaan met pamperen.
  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    Onbegrijpelijk dat zichzelf tegensprekende experten dagelijks hun nikszeggende zegje mogen (of is het moéten) blijven doen. Pure brainwashing. Wees 1x flink, bewijs uw bekwaamheid als je die hebt en engageer u voor een resultaat, niet voor blabla tevoren en achteraf maar het resultaat. Aan de burger kan het onmogelijk nog liggen. Feestvierders terecht 2 maand effectief, hoelang moet de regering dan gaan zitten? Zij zijn bewézen verspreiders, de feestvierders zelfs niet.
  • Franky Verbrugge

    3 jaar geleden
    Je moet eens kijken op de vliegtuig radar het zijn gelijk mieren in de lucht en dan maar spreken van een verspreiding laat ons realistisch zijn niemand zal het tegenhouden
  • christianne bruyland

    3 jaar geleden
    Chloe Kezako zegt het kort, maar heel verstaanbaar, wil de regering hierop eens een klaar en duidelijk antwoord op verzinnen. Niet door Beke graag, want die draait rond de pot, misschien eens door de oppositie, dan gaan we misschien eens iets anders horen.