Boskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Boskamp. © Gregory Van Gansen / Photo News

Johan Boskamp, eerste buitenlander op erelijst, ziet er geen nieuwe nationaliteit bijkomen: “Refaelov? Holzhauser? Onuachu? Ik zeg drie keer neen”

Gouden SchoenJohan Boskamp (72) veroverde in 1975 als eerste buitenlander de Gouden Schoen, sindsdien kwamen er 12 niet-Belgische nationaliteiten op de erelijst. Komt er daar straks met Refaelov (Israël), Holzhauser (Oostenrijk) of Onuachu (Nigeria) straks weer eentje bij? Als het aan Boskamp ligt, alvast niet. Hij koos dan ook voor een totaal ander trio in zijn top drie. “Refaelov? Met vijf goeie wedstrijden kan je geen Gouden Schoen verdienen.” 

12 reacties

  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    Refaelov verdient zeker geen gouden schoen !
  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Boskamp heeft groot gelijk geen van die drie spelers verdiend de gouden schoen zijn niet goed genoeg een wedstrijd of drie goed spelen is niet genoeg iedereen kan eens een dag hebben dat alles lukt
  • J Trijp

    3 jaar geleden
    Bossie heeft altijd gelijk, is een kenner.
  • Leon Mertens

    3 jaar geleden
    Inderdaad niemand verdient die schoen heb die drie zijn spelen dit week end onbestaande en zeker meer dan een week ...afschaffen dit spektakel !!
  • Andre Ooms

    3 jaar geleden
    Boskamp is slimmer dan Marc, Jan en Filip samen. Zeer juiste uitleg tond voetbal en ook over die zogenaamde gouden schoen kandidaten.