Het gebouw van de ECB.
Volledig scherm
Het gebouw van de ECB. © ANP XTRA

Europese Centrale Bank zoekt feedback op plan rond nieuwe ‘digitale euro’

De Europese Centrale Bank is op zoek naar feedback op het plan om een ‘digitale euro’ te creëren. De ECB wil weten wat burgers en bedrijven vinden van dat idee. Het zou dan gaan om een digitale tegenhanger van giraal geld, oftewel geld op de bank, die beheerd wordt door een centrale autoriteit.

10 reacties

  • Merel Depauw

    3 jaar geleden
    Hier wat feedback: Niemand zit te wachten op die digitale euro, het is het warm water heruitvinden.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Cash geld moet er in mijn ogen zo snel mogelijk uit ! Iemand die rijk is kan alles betalen onder tafel om zijn goesting te krijgen. Met de manier digitaal geld schakel je alle omkoping en misdaadgeld voor een groot deel uit. Lees daarnet een artikel van opgepakt met 1.785.000€ cash geld in kleerkast. Allemaal in kleine biljetten = drugsgeld ! Bitcoin systeem waar er zo veel tegen zijn kan veel veranderen. Allemaal slechte mening erover , omdat ze niet eens weten hoe het systeem werkt.Traceerbaar
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Ik heb maar 1 suggestie. De digitale Euro moet door een consensus algorithme gestuurd worden door de gebruikers van de digitale euro. De ECB heeft dus geen enkele invloed of rechtstreekse manipulatie macht van deze munt. Het zou een munt moeten zijn door het volk, van het volk en zeker niet in de handen van een paar niet verkozen politiekers of verkozenen. Je neemt daardoor de macht van lobbyisten volledig weg.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Nog een systeem om volledige controle te krijgen over de burger.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Waarom? We hebben genoeg betaalmethoden.