Direct naar artikelinhoud
Brussel

Jongeman (23) sterft uur na arrestatie nabij Brussels Noordstation

Foto ter illustratie.Beeld BELGA

Een jongeman (23) die zaterdagavond nabij het Brusselse Noordstation is opgepakt, is een dik uur later in nog onduidelijke omstandigheden overleden in het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het parket heeft een onderzoek geopend naar het overlijden.

en

Volgens Sudpresse werd de 23-jarige jongeman opgepakt toen hij een controle door de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) aan het Noordstation wilde filmen. De jongeman werd vervolgens overgebracht naar het politiecommissariaat in de Brabantstraat, waar hij in elkaar gezakt zou zijn. De politie zou een ziekenwagen opgeroepen hebben die de jongeman naar het ziekenhuis overbracht, maar de jongeman is later overleden.

“Zaterdag iets voor 19 uur zijn politie-inspecteurs van de politiezone Brussel Noord overgegaan tot het controleren van een groep personen die zich hadden verzameld aan het Noordplein ondanks de huidige Covid-maatregelen”, zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. “Een jongeman die tijdens de controle ter plaatse was, vluchtte te voet weg maar werd na een achtervolging gevat door de politiediensten. De jongeman werd van zijn vrijheid beroofd waarna hij werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor.”

“Bij aankomst op het commissariaat verloor I.B. het bewustzijn en de aanwezige politie-inspecteurs verwittigden de hulpdiensten”, gaat de parketwoordvoerster verder. “Een ziekenwagen en de MUG kwamen ter plaatse en de jongeman werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij overleed om 20.22 uur  in het ziekenhuis.”

Het parket van Brussel werd zaterdagavond nog verwittigd en liet een perimeter instellen in het commissariaat. Het Comité P - de overheidsinstelling die toezicht houdt op de politiediensten - werd ook verwittigd en kwam ter plaatse. Ook liet het parket een autopsie en een toxicologisch onderzoek uitvoeren, en liet het de bewakingsbeelden in het commissariaat en op de plaats van de interpellatie in beslag nemen.

Vrienden en familie eisen meer informatie over het overlijden en willen woensdag demonstreren.