Indringers staan oog in oog met leden van de Capitoolpolitie.
Volledig scherm
Indringers staan oog in oog met leden van de Capitoolpolitie. © Getty Images

Zwarte leden van Capitol Police doen hun verhaal over bestorming: "Vijftien keer 'nigger' genoemd”

Twee zwarte leden van de speciale politieafdeling die instaat voor de bewaking van het Capitool, hebben anoniem hun verhaal gedaan over de dodelijke rellen van woensdag. “Ze noemden mij zeker vijftien keer ‘nigger’”, liet een ancien van de Capitol Police optekenen aan BuzzFeed News.

7 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Vele antifa en BLM-protesten (gemengd publiek) verliepen wel rustig. Zelfs enkele rustige protesten werden uit elkaar geslagen. Ik probeer objectief te blijven: die die in het Capitool zijn binnengedrongen vertegenwoordigden niet de 70 miljoen die voor Trump hebben gekozen. Sommigen bv kozen voor werkbehoud in een afgeleefd fabriek ergens in the middel of nowhere.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    De BLM demonstraties die georganiseerde plunder- en vernielingstochten waren (en vaak nog veel erger) zijn wel van een heel andere orde dan hetgeen er in en aan het Capitool gebeurde. Appels en peren moet men niet vergelijken.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Andy De Schieter, er is een groot verschil tussen een protest en een aanval op politici die in vergadering zijn.
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Andy De Schieter daar heb je honderd procent gelijk in. Maar of het nu Fascisten , ANTIFAcisten , BLM of de boerenbond is ze moeten het vreedzaam doen. Eens je mensen begint te vermoorden om je standpunt over te brengen ben je compleet verkeerd bezig.
  • Andy De Schieter

    3 jaar geleden
    Als mensen niet in opstand mogen komen, krijg je een land zoals Noord-Korea. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om voor zijn of haar standpunt uit te komen.