Kaat Bollen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaat Bollen. © Kristof Ghyselinck

Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijkheid: “Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardigheden”, zegt professor

Kaat Bollen (35) is te sexy. Dat zegt de Psychologencommissie, dat haar een waarschuwing en tuchtstraf gaf. Professor Christ’l De Landtsheer (UAntwerpen) analyseert de uitkomst van die beslissing. “Dit getuigt van dorpsmentaliteit.” Ook Dieuwke Elize van der Plas (32) werd al meermaals afgerekend op haar vrouwelijkheid en roept vrouwen op om sexy foto’s te delen op sociale media met de hashtag #istandwithkaat en #sexyandworthy.

24 reacties

  • bart vansteenkiste

    3 jaar geleden
    is heel simpel maar velen kennen de waarden niet meer , als u werk voor een baas dan bent u deftig gekleed , en gaat u niet werken waar alles uithangt of zienbaar is. als ik baas zou zijn is dit direct c4 , want de baas is baas en is het visitekaartje van zijn bedrijf , geen oerenboel , in uw vrije tijd doe je wat u wil ,maar niet op uw werk
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Juist er is nog nooit verband aangetoond tussen kledij en vaardigheden maar de ARAB (Arbeidsreglement) staat wel vol hoe je op de arbeidsvloer eruit te zien hebt en met welke kledij en veiligheidsmiddelen die moeten aangepast aan de uit te voeren job.Zie je nu met corona alle verpleegkundigen rond lopen op hun afdelingen is alleen slip en bh?.Klein vb.Dat een prostituee zich in sexy kledij presenteert ok ,een psychologe is er een beetje over niet,of heeft ze een bij job?.
  • Bert Verhulst

    3 jaar geleden
    Wat een heisa, en neen dit is zeker geen stigmatisering van vrouwelijkheid. Denk je nu echt dat mannen mogen dragen wat ze willen ? Als ik mij begeef naar zakelijke klanten, dien ik ook een das en maatpak te dragen en kan ik ook niet met half ontbloot bovenlijf bij de klanten verschijnen, waarom zou dit voor vrouwen dan anders moeten zijn, onder het mom van vrouwelijkheid ?
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Roger Deprez: De commentaren in de media werden veroorzaakt door de uitspraak van de tuchtcommissie van de psychologen omtrent sexy foto's van zichzelf die door een psychologe in de media werden bekendgemaakt en door de reactie daarop van de betrokkene. De tuchtcommissie werd bij een federale wet belast met het toezicht op de naleving van de deontologie van het beroep; feiten uit het privéleven die daarop een weerslag kunnen hebben, zijn daar volgens uitdrukkelijke tekst in begrepen.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Wat is er nu verkeerd aan een mooie vrouw die zich wil tonen op een manier dat ze zelf wil en waarom moeten er altijd mensen zijn die zich daar mee willen bemoeien.