Illustratie. ©  Dirk Vertommen

KAART. Coronavaccins: deze woonzorgcentra zijn als volgende aan de beurt

Deze week worden ongeveer 47.500 dosissen van het Pfizer/BioNTech-vaccin toegediend in 448 woonzorgcentra in Vlaanderen. Dat is iets meer dan oorspronkelijk gepland, maar met de zesde dosis uit één flacon is bij die cijfers nog geen rekening gehouden. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid maandag. Tevens verspreidde het agentschap een lijst met welke WZC’s aan de beurt zijn

blg
Bron: BELGA

De vaccinatie in de Vlaamse woon-zorgcentra komt nu echt op dreef. Maandag zijn bijna 3.400 dosissen toegediend in 37 woon-zorgcentra, dinsdag worden 6.600 mensen gevaccineerd op één dag. Dat is bijna evenveel als het totaal van vorige week. Met de veelbesproken zesde dosis uit een flacon kunnen woon-zorgcentra deze week ook al personeelsleden vaccineren. “Maar zoals oorspronkelijk gepland begint de echte uitrol voor het personeel vanaf 18 januari”, zegt Joris Moonens van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid.

Ondertussen maakte een Vlaamse IT’er al een eigen vaccinatiebarometer. Het dashboard van Joris Vaesen (covid-vaccinatie.be) geeft een overzicht van hoeveel vaccins er al geleverd zijn en hoeveel er al toegediend zijn. “Dat ziet er goed uit”, zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. “Ook wij zijn bezig met zo’n overzicht met de officiële cijfers, waar we dan in realtime updates kunnen geven via de website van Sciensano. Een termijn kunnen we er nog niet op plakken omdat de verschillende manieren van vaccinregistratie in de regio’s nog op elkaar moeten worden afgestemd.”

“Deze planning wordt continu bijgewerkt”, klinkt het nog. “Data kunnen nog wijzigen, bijvoorbeeld wanneer een woonzorgcentrum wegens een uitbraak zijn vaccinatiemoment moet herplannen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER