Een aanhanger van Trump toont de slogan 'Stop the Steal' aan het Capitool
Volledig scherm
Een aanhanger van Trump toont de slogan 'Stop the Steal' aan het Capitool © Photo News

Facebook zegt alle inhoud met vermelding ‘Stop the Steal’ te zullen verwijderen

Facebook heeft gemeld dat alle content met de slogan ‘Stop te Steal’ zal verwijderd worden. De uitdrukking is populair onder aanhangers van Trump die de verkiezingsuitslag niet erkennen. De techgigant zegt dat dit een onderdeel is van een reeks noodmaatregelen om desinformatie en het aanzetten tot geweld op het platform te stoppen in aanloop naar de inauguratie van Joe Biden.

5 reacties

  • Benny Coomans

    3 jaar geleden
    nog een beetje en we moeten zelf geen berichtjes meer plaatsen, dan gaan facebook en twitter ons een reeks berichten ter beschikking stellen die volledig aan HUN voorwaarden voldoen 'stop the steal', vroeger het boek '1984' gelezen, wel we zijn zover
  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    Als zelfs overheidscomputers en Iraanse nucleaire installaties kunnen gehacked worden, waarom zouden stemcomputers die aangesloten zijn op het Internet dan wél veilig zijn?
  • Augustson Tim

    3 jaar geleden
    Want als men zijn mening niet mag zeggen op facebook, zullen de mensen wel stoppen en bezinnen ? De arrogantie van facebook zal dus ook zijn ondergang zijn.
  • Gert Martens

    3 jaar geleden
    Wie bepaalt wat desinformatie is? Is 'man made climate change' soms ook geen desinformatie? Klimaatswijziging is immers constant, reeds miljarden jaren aan de gang. Hangt het niet af tot welke kant van het politieke spectrum je behoort dat bepaalt wat je desinformatie vindt?
  • Casto Giuseppe

    3 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat de mensen facebook in de vuilbak gooien