27% meer coronabesmettingen, maar opnames en overlijdens dalen nog steeds

Zoals voorspeld, is het gemiddelde aantal coronabesmettingen fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

adb
Bron: BELGA

Het gemiddelde dagcijfer van vastgestelde besmettingen tussen 2 en 8 januari, 2.020,4 gevallen, lag 27% hoger dan in de week daarvoor. De forse stijging was voorspeld: er wordt meer getest. Bovendien wordt vergeleken met een week met een feestdag, toen minder werd getest. Momenteel worden gemiddeld 40.200 tests per dag afgenomen, een stijging met 59% in vergelijking met de week voordien. De positiviteitsratio – het aandeel van de coronatests dat een positief resultaat oplevert – is gedaald naar 5,5%.

De trend van de nieuwe ziekenhuisopnames is nog steeds dalend. Dagelijks werden in de periode van 5 tot en met 11 januari gemiddeld nog 127 patiënten opgenomen, een daling met 9% tegenover de zeven dagen daarvoor.

Er liggen nu 2.020 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen (+ 3%), van wie 378 patiënten intensieve verzorging nodig hebben (+ 2%).

Het gemiddelde aantal nieuwe overlijdens per dag neemt verder af: in de periode van 2 tot en met 8 januari stierven in België dagelijks gemiddeld 52,7 mensen door het virus, 21,3% minder dan in de week daarvoor.

In totaal overleden nu 20.122 mensen aan Covid-19.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER