Productie gespecialiseerde mondmaskers op kruissnelheid bij Medimundi in Turnhout, goed voor 30 extra jobs

De productie van de hoogwaardige FFP2- en FFP3-mondmaskers komt stilaan op kruissnelheid bij Medimundi in Turnhout. Sinds november rollen daar gespecialiseerde maskers van de productieband, vooral bedoeld voor het zorgpersoneel. Intussen wordt de tweede productieploeg opgeleid. Het bedrijf zal enkele miljoenen maskers per jaar produceren en dat zorgt voor 30 nieuwe jobs. 

"Wij maken hooggespecialiseerde FFP2- en FFP3-maskers voor het zorgpersoneel", legt David Germis uit, CEO van Medimundi. "Heel wat van de maskers die hier tijdens de eerste golf ingevoerd werden, voldeden niet aan de strenge kwaliteitseisen en beschermden onze gezondheidswerkers niet voldoende. Vandaar dat we gestart zijn met dit initiatief." 

We zijn gestart met een blanco blad en hebben op zes maanden tijd een nieuw product ontwikkeld, in volle coronacrisis

David Germis, CEO Medimundi

Medimundi is een medische spin-off van de producent van gezelschapsspelletjes Cartamundi. Germis is dan ook trots op wat ze de afgelopen maanden hebben verwezenlijkt. "We zijn gestart met een blanco blad.  Op vijf à zes maanden tijd hebben we een voor ons bedrijf nieuw product ontwikkeld", zegt Germis. "Het gaat om een nieuwe technologie en een nieuwe machine, allemaal Belgisch. Het was een uitdaging, in volle coronacrisis."

Bekijk de journaalreportage over deze spin-off van het bedrijf Cartamundi (lees verder onder de beelden):

Videospeler inladen...

30 nieuwe jobs

Sinds november rollen de volwaardige FFP2- en FFP3-mondmaskers van de band in Turnhout. Medimundi is nu gestart met het opleiden van een tweede productieploeg. "We zijn begonnen met een tiental medewerkers, en als de productie helemaal op kruissnelheid is, zullen er 30 nieuwe werkplekken bijgekomen zijn." 

Brede publiek

In totaal zullen er elk jaar enkele miljoenen maskers worden geproduceerd in Turnhout. Medimundi richt zich op medisch personeel van ziekenhuizen, woonzorgcentra en huisartsen. "Als dat goed loopt, gaan we ons richten op het brede publiek", zegt Germis. "De maskers kunnen ook gebruikt worden door kwetsbare mensen die elke vorm van besmetting moeten vermijden of bijvoorbeeld in de bouwsector." 

Meest gelezen