AFP
Volledig scherm
© AFP

Extreme droogte kan tegen eind 21ste eeuw dubbel zoveel mensen treffen

Een internationaal onderzoek onder leiding van Michigan State University in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat het aantal mensen dat is blootgesteld aan extreme droogte kan verdubbelen tegen het eind van de 21ste eeuw. De klimaatstudie maakt gebruik van simulaties die de invloed van de klimaatverandering op de totale massa water op het land in kaart brengen.

7 reacties

  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    Pff,het is hier nu al 3 maanden per jaar niet meer te harden van de hitte.
  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Misschien ziet de rest dan dat wij het zijn die er iets kunnen aan doen. En er meer te doen valt dan op een terrasje een pintje drinken, en zeggen dat het erg is. maar we zeggen enkel, "dat pintje smaakt, zeker als het zo warm is".
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Het is te zeggen dat er tegen 2100 twee keer zoveel mensen op de wereld zullen zijn dus het is normaal dat natuurfenomenen 2x zoveel mensen treffen. 1985: 4 miljard, nu al 7.6 miljard,... Doe daar iets aan ipv altijd te zagen over CO² en klimaatsveranderingen.
  • franky van damme

    3 jaar geleden
    Het is maar normaal dat het dubbel aantal mensen getroffen word. Nu zijn we met 8 miljard mensen en dan met 16 miljard. 5x meer dan 50 jaar geleden.
  • Jean-Paul Peelos

    3 jaar geleden
    Toch geen probleem. Als we meer belastingen betalen brengt Frans Timmermans van de Eu-commissie dat allemaal in orde.