Carl Huybrechts praat over Antwerp en Beerschot.
Volledig scherm
PREMIUM
Carl Huybrechts praat over Antwerp en Beerschot. © Photo News

Na meer dan halve eeuw maken 2 ‘Antwerpenaren' kans op ‘de Gaawe Schoeng’: “De grootste schande is dat Juan Lozano nooit gewonnen heeft”

Gouden SchoenDie van de Bosuil? Of die van ’t Kiel? Rafa? Of Rapha? Refaelov en Holzhauser maken kans om voor het eerst sinds Wilfried Van Moer in 1966 de Gouden Schoen nog eens naar Antwerpen te brengen. Werden er tussendoor Sinjoren over het hoofd gezien? Carl Huybrechts (69), samen met Paul Bistiaux en Erik Verhoeven, over ‘de Gaawe Schoeng’: “De grootste schande is dat Juan Lozano nooit heeft gewonnen.”

21 reacties

  • François Smet

    3 jaar geleden
    Heinz Schonberger van KSK Beveren zeker niet vergeten, wat een speler , wat een ploeg !!
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Misschien tijd om nen Aantwaarpse Schoeng uit te reiken ?
  • Hugo Wouters

    3 jaar geleden
    Nooit sant in eigen land is het spreekwoord en zeker niet als je Limburger bent zoals Luc Nilis, topper bij Anderlecht, bij de Rode Duivels en Europese ster bij PSV Eindhoven en prachtige spelverdeler en doelpunten maker. Maar te braaf en bescheiden kerel. Gelukkig speelt Vanaken bij Brugge en vroeger bij Lokeren, zodoende wisten vele sportjournalisten niet dat hij ook een Limburger is.
  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    Hoe men er toe komt Refaelov tot eventuele gouden schoen te benoemen is voor mij ook een raadsel : een man die bij mij zelfs niet eens in de ploeg zou staan !
  • Jeffry Hyman

    3 jaar geleden
    Virtuozen zoals Juan Lozano en Luc Nillis hebben nooit gewonnen... de onzichtbare man daarentegen twee keer... zegt genoeg over de waarde van deze prijs... het zijn daarenboven journalisten die het grootste deel van de stemmen voor hun rekening nemen...misschien moeten voetballers voortaan ook een prijs uitreiken voor de beste journalist...