Jimmy G.  in de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy G. in de rechtbank. © ton wiggenraad

Jimmy kreeg eerder al 7 jaar cel voor geweld tegen stiefdochter: nu is ook zoontje (3) van nieuwe vriendin slachtoffer van zware mishandeling

TurnhoutNegen keer kwam hij bont en blauw aan op school en twee keer belandde hij zelfs op spoed. Maar de ouders van de toen 3-jarige D. uit Turnhout hadden steeds een uitleg klaar: uitgegleden in bad, een Boeddhabeeld op zijn hoofd gekregen of van een kast gevallen. De wurgsporen in zijn hals bewijzen echter dat het kind mishandeld werd. De hoofdverdachte? Jimmy G. (36), de stiefvader van het jongetje. Jimmy werd eerder al tot 7 jaar cel veroordeeld voor onmenselijke behandeling van zijn toenmalige stiefdochter. Hij beet het kind toen onder meer in het gezicht. “Ik deed mijn best om de perfecte huisvader te zijn”, reageert Jimmy.

  1. ‘Flying Brothers’ Sven (26) en Stijn (29) delen hun passie voor ballonvaarten: “Een ladder is te hoog voor mij... Maar in de lucht valt alle angst weg”
    PREMIUM

    ‘Flying Brothers’ Sven (26) en Stijn (29) delen hun passie voor ballonvaar­ten: “Een ladder is te hoog voor mij... Maar in de lucht valt alle angst weg”

    “Zodra ik met de fiets kon rijden, achtervolgde ik een luchtballon om te zien waar hij zou landen.” Dat Sven (26) en Stijn (29) Schoeters uit Grobbendonk het ballonvirus goed te pakken hebben, is nog zacht uitgedrukt. Als kind al droomden de broers ervan ooit hun eigen ballonvaartbedrijf op te richten. En kijk, na een grondige opleiding is het zover. Ze vertellen wat de passagiers mogen verwachten. En wat ze jaren geleden nog niet wisten, is dat hun trouwe hond Marcel een cruciale rol zou spelen in hun plannen.
    Grobbendonk
  2. ‘De participatieradio’ zet Kempense besturen op weg naar meer burgerinspraak: “Tijd om je inwoners als gelijkwaardige partners te beschouwen”
    PREMIUM

    ‘De participa­tie­ra­dio’ zet Kempense besturen op weg naar meer burgerin­spraak: “Tijd om je inwoners als gelijkwaar­di­ge partners te beschouwen”

    Veel lokale besturen willen hun burgers steeds meer betrekken bij hun beleid, bijvoorbeeld met adviesraden en participatietrajecten. Toch loopt die participatie niet altijd van een leien dakje omdat het gemeentepersoneel al dat extra werk er moeilijk bij kan nemen of niet goed weet hoe het daaraan moet beginnen. Avansa Kempen heeft daarom haar expertise en ervaring in burgerparticipatie gebundeld in een gloednieuw handboek. “De neuzen moeten in dezelfde richting wijzen.”
    Turnhout