Melikan Kucam kreeg een strenge straf voor gesjoemel met humanitaire visa.
Volledig scherm
Melikan Kucam kreeg een strenge straf voor gesjoemel met humanitaire visa. © Photo News

De Roover na bedenkingen bij rol kabinet-Francken in zaak-Kucam: “De Vriendt en Lachaert zijn huichelaars”

N-VA-Kamerlid Theo Francken vindt het terecht dat Melikan Kucam streng gestraft wordt voor het gesjoemel met humanitaire visa. Dat zegt hij in een eerste schriftelijke reactie. "Mensensmokkelaars moeten hard aangepakt worden. Dit valt op geen enkele manier goed te praten." Open Vld, sp.a en Groen stellen zich ondertussen vragen bij de rol van het toenmalig kabinet-Francken. 

116 reacties

  • Norman Hardy

    3 jaar geleden
    Nuance: Francken is onschuldig bevonden maar politiek blijft hij verantwoordelijk. NV-A deed wat moest gedaan worden en heeft Melikan Kucam onmiddellijk geschorst. Toen NV-A eind 2018 uit de regering stapte was dat niet vanwege deze visa-affaire. Dat had enkel te maken met het Marrakesh pact waarvan de uiteindelijke tekst pas op het laatste nippertje werd vrijgegeven met het verzoek snel te ondertekenen. Verdacht toch?
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een nasleep voor Theo Francken en zijn kabinetsmedewerkers. Dit kan men niet zomaar op het beloop laten.
  • UGO DE MAEYER

    3 jaar geleden
    Het is duidelijk dat alle partijen trachten om de NVA zoveel mogelijk schade toe te brengen met het oog op yde verkiezingen 2024 , ze moeten regeren maar eigenlijk lijken ze in verkiezingsmodus . VLD voorop natuurlijk want hun keuze voor deze regering zal niet in dank worden afgenomen door hun kiezers .
  • marie dree

    3 jaar geleden
    Afleidingsmaneuvers... Het zou de NVA sieren mochten ze erkennen dat het kabinet Francken politiek verantwoordelijk is en dus stevig uit de bocht is gegaan. Er hebben in het verleden al ministers ontslag genomen voor véél minder...
  • Jean-Paul Van der Borght

    3 jaar geleden
    dat de eerste politieker zonder fouten opstaat. Enkel zij die nog maar enkele weken of maanden in de politiek zitten zullen dat kunnen de rest zal mooi blijven zitten.