De Belg Y.M.W. (33), een van de meest gezocht drugs- en wapenhandelaars van België, vertoefde met zijn gezin al een tijd aan de Costa del Sol.
Volledig scherm
De Belg Y.M.W. (33), een van de meest gezocht drugs- en wapenhandelaars van België, vertoefde met zijn gezin al een tijd aan de Costa del Sol. © Guardia Civil/Getty

Waarom het zuiden van Spanje zo aantrekkelijk is voor drugsbendes

In Spanje is een van de meest gezochte drugshandelaars uit België gearresteerd. Hij woonde in een luxevilla aan de Costa del Sol. De zonnige kuststreek in Spanje blijkt een populaire verblijfplaats voor de drugsmaffia vanuit de hele wereld. Waarom is Zuid-Spanje zo aantrekkelijk voor drugsbendes?

0 reacties

  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. Drie dagen na FAROEK-reportage: politie vat man die vrouw (69) verkrachtte in haar huis

    Drie dagen na FA­ROEK-reportage: politie vat man die vrouw (69) verkracht­te in haar huis

    De man die begin maart een vrouw van 69 bij haar thuis in Sint-Niklaas heeft overvallen én verkracht, is opgepakt. Hij wordt vandaag nog voor de onderzoeksrechter geleid. Afgelopen zondag verspreidde de politie bewakingsbeelden van de man in ons opsporingsprogramma FAROEK, te bekijken hier op HLN. De speurders benadrukten toen hoe belangrijk het is dat de man snel gevat zou worden: “Hij is zeer gevaarlijk. Hij zei dat hij dit moest doen van de stemmen in zijn hoofd.”