Direct naar artikelinhoud
VaccinatieCoronavirus

Volgende week al eerste inentingen met vaccin van Moderna in ons land

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).Beeld Photo News

Vanaf volgende week wordt er in ons land gevaccineerd met het coronavaccin van Moderna. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) gezegd in de Kamercommissie Gezondheid. Dat zal gebeuren in ‘enkele ziekenhuizen’. 

Het zorgpersoneel in de ziekenhuizen komt in de vaccinatiestrategie als tweede grote groep aan bod, na de bewoners en personeelsleden in woon-zorgcentra. 

Het idee is dat het personeel van de ziekenhuizen waar momenteel het Pfizer-vaccin wordt opgeslagen, datzelfde vaccin zouden krijgen, vanaf begin volgende week. Het personeel van de overige ziekenhuizen zouden dan een Moderna-vaccin krijgen. Die strategie wordt morgen besproken op het Interministerieel Comité, de vergadering met de ministers van Volksgezondheid.

Eerst wordt gekeken naar het personeel ‘in de frontlinie’, die rechtstreeks in contact komen met Covid-patiënten. De vaccinaties zullen gebeuren in de ziekenhuizen zelf. De vraag is of ook de huisartsen meteen worden meegenomen in dit plan.

België heeft 2 miljoen Moderna-vaccins aangekocht. Intussen zijn er daarvan sinds gisteren 8.000 in ons land, zei minister Vandenbroucke nog in de Kamer. Volgende week komen er daar 13.000 bij, in de week van 1 februari 31.000 en in de week van 15 februari nog eens 94.000. “Meer transparantie kan ik op dit moment niet geven.”