Mitch McConnell
Volledig scherm
Mitch McConnell © AP

Anders zo fervente Trump-bondgenoot Mitch McConnell tevreden over afzettingsprocedure

Mitch McConnell, leider van de Republikeinse meerderheid in de Amerikaanse Senaat, is ervan overtuigd dat Trump strafbare feiten heeft gepleegd en is tevreden over de afzettingsprocedure die de Democraten hebben ingesteld. Dat meldt de New York Times op gezag van bronnen uit de omgeving van McConnell.

15 reacties

  • karel dillen

    3 jaar geleden
    hij is nu al zo gek als een achterdeur wat zou dat binnen 4 jaar dan worden
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Een verklaring van de president is genoeg om amendement ongedaan te maken . U hebt et op art.2-3. Art.4-,en het gaat om dat artikel , gaat er over als de president door de vice president en congres op non actief wordt gezet. Hier kan hij zich ook fit verklaren maar in het geval van Trump zal het dan niets uithalen.
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Nogal logisch dat zijn partijgenoten niet willen dat hij nog eens kandidaat zou zijn. Ze denken allemaal dat zij zelf binnen 4 jaar hun kans kunnen gaan.
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Ivan De Ridder dat is art 2 en 3. Er is nog art 4 !! Daar gaat het om.
  • Dirk Van Brussel

    3 jaar geleden
    Ivan De Ridder, U hebt het over sectie 2 van dat amendement (gaat over het in gang zetten van het amendement door de president,vrijwillig) maar U zwijgt wijselijk over sectie 4 van datzelfde amendement en die zegt al heel wat anders. . Als het congres en de vice president het in gang zetten en ze blijven op hun standpunt is de president uit zijn functie gezet. Het dient wel binnen een bepaalde tijd gebeuren (reactie, stemming in het congres enz). 25th amendment te vinden opGoogle.