Het aantal inwoners zonder Belgische nationaliteit is het hoogste in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Volledig scherm
Het aantal inwoners zonder Belgische nationaliteit is het hoogste in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. © Marc Baert

Een derde van de Belgen is van buitenlandse afkomst

BinnenlandIn ons land zijn bijna zeven op de tien inwoners Belgen met een Belgische achtergrond. Ongeveer een derde heeft een buitenlandse achtergrond. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau, over diversiteit naar herkomst in België. Iets meer dan één op de tien inwoners in ons land heeft geen Belgische nationaliteit.

44 reacties

  • Kristin Van Wolvelaer

    3 jaar geleden
    Belg ben je niet alleen door een papiertje!
  • Bernard Loncke

    3 jaar geleden
    Wat mij wel stoort zijn diegene die in België wonen maar niet onze normen en waarden aanvaarden en ons hun normen willen opleggen. Een gast in ons land moet onze normen aanvaarden en niet hun normen willen opleggen! Sommige groepen blijven zich hardnekkig verzetten tegen onze way of life. Om maar te zwijgen over de onveiligheid waar 'bepaalde' groepen excelleren om no go zones, angst en vernieling te creëren.
  • Francine Nickmans

    3 jaar geleden
    Geen probleem als ze dan onze taal leren en spreken want hier lopen veel Italianen rond die al meer dan vijftig jaar in Limburg wonen maar geen Nederlands verstaan of spreken.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Een derde van de Belgische inwoners heeft een buitenlandse achtergrond. Hoog tijd dus dat iedereen aanvaardt dat er ook Belgen zijn met andere godsdienst, cultuur en interesses. Het kennen van de taal en het aanvaarden van onze rechtsprincipes is natuurlijk een vereiste.
  • Aaron Weinberg

    3 jaar geleden
    Een onderwerp dat mij zeer aan het hart ligt! Ik ben van Duitse afkomst. Per toeval in België gekomen. Ik heb Frans en Nederlands geleerd om hier te werken. Er zullen altijd mensen zijn die niet van buitelanders houden. Buitenlanders zijn geen 'gasten' maar inwoners van dit land. En in alle steden in de wereld hoor je andere talen. Waan je je dan direct in een ander land? Deze cijfers maken een stijgende trend duidelijk. Daar hoeft geen niemand het schaamrood van te krijgen.