Direct naar artikelinhoud
Justitie

Wielrenners moeten getuigen op proces van ex-Ketnetter Melvin Klooster

Melvin Klooster.Beeld Kristof Ghyselinck

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak van gewezen Ketnet-wrapper Melvin Klooster (38), die vervolgd wordt voor het toebrengen van opzettelijke slagen aan wielrenner Iljo Keisse (38). De rechter wil op 13 april eerst nog vijf getuigen verhoren, onder wie wielrenners Yves Lampaert, Guillaume Van Keirsbulck en Tim Declercq.

De renners waren in de nacht van 10 op 11 oktober 2017 in Antwerpen voor een teambuilding. Na een etentje zakten ze af naar de Antwerpse discotheek Roxy. Toen ze rond 5 uur ‘s morgens wilden vertrekken, zagen ze op de parking een man liggen die door Melvin Klooster werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer was gekleed zoals Fernando Gaviria en had ook een stoppelbaardje. Ze snelden hem te hulp, maar het bleek niet om hun ploegmakker te gaan.

Toen Iljo Keisse het slachtoffer overeind wilde helpen, kreeg hij langs achteren een slag tegen zijn slaap. Hij verloor even het bewustzijn en viel op glasscherven, waardoor de pezen in zijn pink geraakt werden. Hij moest geopereerd worden en kon maandenlang niet deelnemen aan wedstrijden, waardoor hij onder meer de Gentse Zesdaagse van 2017 miste.

Iljo Keisse had zelf niet gezien wie hem de slag had gegeven, maar zijn ploegmakkers herkenden Melvin Klooster. Het openbaar ministerie vond zijn schuld bewezen en vorderde twee jaar cel en een boete. Keisse, die maanden out was, eist ruim 90.000 euro schadevergoeding.

Klooster ontkent echter dat hij diegene was die Keisse geslagen heeft. Zijn advocaat had de rechtbank verzocht om zeven getuigen te laten oproepen, onder wie ploegmakkers van Iljo Keisse. “Ik wil hen graag enkele vragen stellen, want er zitten hiaten en onduidelijkheden in hun verklaringen, die ik toch graag opgehelderd wil zien”, stelt meester Omar Souidi.

De rechter ging deels in op zijn verzoek: drie wielrenners, de zaakvoerder van Roxy en nog een vijfde man zullen binnenkort een dagvaarding ontvangen om te getuigen. De rechtbank stelde daarnaast op vraag van de verdediging ook opnieuw een gerechtsdeskundige aan voor aanvullend onderzoek, waarbij alle partijen de kans zullen krijgen om tegenspraak te voeren over zijn verslag. (BELGA)