BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Francken geeft toe: "Politiek was ik eindverantwoordelijke in zaak-Kucam”

N-VA-Kamerlid Theo Francken geeft op Twitter toe dat hij "politieke verantwoordelijkheid" draagt in de zaak-Kucam. "Ik lees hier en daar dat ik mijn politieke verantwoordelijkheid van me afschuif. Waar haalt men dat? Uiteraard ben ik politiek verantwoordelijk", tweet Francken. 

14 reacties

  • Jan peeters

    3 jaar geleden
    Anna Vandenbergh, je wilt het weer niet zien, Kucam verkocht visa aan asielzoekers die geld hadden, Francken werkte nauw samen met Kucam, ze waren goed bevriend, jij gelooft wat jij wilt geloven. Lees wat Francken 2 jaar geleden vertelde over de situatie, NVA heeft de regering laten vallen om Francken uit de wind te zetten, dat is nu wel duidelijk, ook Francken had bij de beklaagden moeten zitten.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Francken is ongetwijfeld politiek verantwoordelijk voor het gesjoemel met de humanitaire visa. Maar ik veronderstel dat de mensen die een verblijfsvergunning aanvragen toch grondig ondervraagd worden door onafhankelijke ambtenaren die voldoende opgeleid zijn om onregelmatigheden vast te stellen. Mahdi niet te rap commentaar geven, de asielzoekers weten hoe het systeem werkt in België en hoe ze het meeste kans maken op een verblijfsvergunning, de meeste hebben contact personen in België.
  • Sonja De Grave

    3 jaar geleden
    Veel bla bla weer van iemand die verantwoordelijk is zoals we gewoon zijn als het een NVAer betreft. Zijn uitleg moeten wij weer met een grote korrel zout nemen. Dat ze op zijn kabinet van niets wisten is toch vrij ongelooflijk.
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    Kan toch niet dat een staatssecretaris niet weet wat op zijn kabinet gaande is , indien hij niet op de hoogte was is hij onbekwaam .De regering is wat hem betreft juist op tijd gevallen om de dans te ontspringen .
  • Jo Bosman

    3 jaar geleden
    Wel als hij politiek verantwoordelijk is dat hij dan zijn zitje in het parlement opgeeft en ook zijn sjerp als burgemeester inlevert . dat zal Francken echter niet doen.Zoals steeds blijft het bij bla bla bla