AFP
Volledig scherm
© AFP

Zwaarbewapende Nationale Garde laat dit keer niets aan het toeval over aan het Capitool

In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden start vandaag het debat over de impeachmentprocedure tegen Donald Trump. Aanleiding? De rellen in het Capitool waaruit onder meer bleek dat de beveiliging er te wensen overliet. Vandaag laat men echter niets aan het toeval over en werden strenge veiligheidsmaatregelen getroffen.

  1. KIJK. Israëlische leger vindt arsenaal aan wapens op materniteit in Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza

    KIJK. Israëli­sche leger vindt arsenaal aan wapens op materni­teit in Al-Shi­fa-ziekenhuis in Gaza

    Het Israëlische leger verspreidt beelden vanuit het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza. Daar hebben ze naar eigen zeggen de afgelopen dagen meer dan 170 Hamas-strijders uitgeschakeld en 800 gearresteerd. Tijdens hun zoektocht in het ziekenhuis stuiten ze op heel wat wapens. De MRI-afdeling ligt vol en ook op de materniteit vinden de Israëlische soldaten zwaar geschut. “Er zaten mortieren, kalasjnikovs, pistolen, munitie en camera’s verstopt in het plafond, in de grond of in de toiletten”, vertelt een van de Israëlische soldaten.
  2. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.