Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © vincent duterne / photo news

Experts willen grenzen opnieuw dicht. Kan dat zomaar? En wat met reizen die al geboekt zijn?

Onze beste bescherming tegen de Britse variant? De grenzen sluiten. Biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) stelt voor om zo’n maatregel te overwegen. “Vanuit epidemiologisch standpunt is het een zinvolle maatregel, vind ik persoonlijk. We kopen tijd voor de vaccinaties”. Viroloog Steven van Gucht sluit zich bij die oproep aan. “Een verbod op niet-essentiële reizen zou misschien duidelijker zijn. Een uitzondering voor professionele reizen kan dan weer wel.” Maar kunnen de grenzen zomaar dicht? En wat zijn daarvan de gevolgen? 12 vragen beantwoord.

159 reacties

  • Gratienne D´Hondt

    3 jaar geleden
    Willen jullie die niet naar buitenland gaan dan ook thuis blijven uitstappen hier is ook vakantie
  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Grenzen moesten allang gesloten zijn!! Wij hebben zelf ons vakantie aan zee nog niet geboekt de kans dat wij zullen gaan is nihil
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Inderdaad Bart De keuster, het virus kent geen grenzen, net daarom mm met reizen zeer hard beperkt worden zodat het virus zo weinig mogelijk verspreid wordt! Niet reizen is een onderdeel van 'Blijf in Uw kot'.
  • Gustave Olbrechts

    3 jaar geleden
    Boek gewoon geen reizen , dan moet ge ze ook niet afzeggen , en je draagt je steentje bij tot het verminderen van het verspreiden van covid 19.
  • Michel Oyen

    3 jaar geleden
    Dit in beide richtingen, enkel de essentiële verplaatsingen toelaten.