Christine Lagarde
Volledig scherm
Christine Lagarde © REUTERS

Lagarde hoopt dat digitale euro binnen de vijf jaar het levenslicht ziet

De digitale euro moet binnen dit en vijf jaar een realiteit zijn. Dat verklaarde de voorzitster van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, op een virtuele economische conferentie georganiseerd door persagentschap Reuters.

19 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    3 jaar geleden
    Christine Lagarde, Wil dat de gewone mensen niets meer aan hun kinderen kunnen geven, Zonder dat de belastingen het weet, cash geld kan je niet volgen, digitale euro wel. Christine Lagarde, de directeur-generaal van het IMF, moet vrijdag voor het Gerechtshof van de Republiek verschijnen. In het oproepingsbevel staat dat ze in verdenking gesteld zal worden wegens 'valsheid in geschrifte en verduistering van overheidsgeld'
  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Dollar en Euro worden momenteel massaal bijgedrukt om huidig economisch systeem draaiende te houden, rente verlagen is geen optie want die staat al quasi op nul. Gevolg: inflatie, producten worden duurder. Crypto hangt vast aan een algoritme waar niet mee gefraudeerd kan worden. Voeg daar nog de kracht van smart contracts bij, en je ontwaakt in 2030 in een gedecentraliseerde circulaire economie waar hopelijk de welvaart eerlijker verdeeld zal zijn, belastingsbrief invullen overbodig, etcetera..
  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    mmm. Als ik mijn kaartje over de bankautomaat haal, betaal ik dan eigenlijk al niet met een digitale euro ? Volgens mij hebben we al digitaal geld, maar dat weten ze bij de EU precies nog niet. Dus wat precies gaat die digitale euro dan toevoegen, wat is de added value ? Dat we rechtstreeks met elkaar kunnen handelen zonder tussenkomst van de bank ? Dan slaap ik op twee oren. Dat zal er --nooit-- komen, daar zal de banklobby wel voor zorgen.
  • Bruno Weymeis

    3 jaar geleden
    Aan de bevolking wordt alweer niks gevraagd!
  • NOEL CLAES

    3 jaar geleden
    Of hoe je met open ogen in een val loopt. Zie Bitcoin, gaat zwaar op en af. Succes.