Viroloog Marc Van Ranst trekt aan de alarmbel.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst trekt aan de alarmbel. © Gregory Van Gansen / Photo News

Voor het eerst in België staal met Zuid-Afrikaanse variant gevonden, ook 8 nieuwe gevallen met Britse variant: “Je wil de controle niet kwijtspelen op deze manier”

In België is woensdag voor de eerste keer een staal met de Zuid-Afrikaanse coronavariant (B.1.351) gevonden. Tegelijkertijd zijn er ook 8 nieuwe gevallen van de Britse variant (B1.1.7) van het coronavirus vastgesteld. Dat meldt viroloog Marc Van Ranst. “De Britse variant is duidelijk aan een opmars bezig in ons land”, waarschuwt hij.

71 reacties

  • Cecarine De Smet

    3 jaar geleden
    Als deze persoon eerlijk is en zich meld dat hij met deze persoon contact heeft gehad dan zou dit veel helpen. Maar ja dan moet hij wel eerlijk zijn....
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Waarom de grenzen niet dicht,de bewijzen zijn, er elke keer het verlof geweest is en er een hoop mensen op reis geweest zijn gaan de besmettingen gewoon terug de hoogte in dat zegt toch genoeg zeker.
  • Patrick Desmet

    3 jaar geleden
    En dan nog te zwijgen over de vaccinaties. Blijkbaar staat er niemand stil bij het feit, dat je twee vaccinaties moet krijgen met een tussenpoos van 2 weken. Anders ben je niet beschermd. Daar hebben ze bij de planning waarschijnlijk nog niet aan gedacht.
  • dwight de rijcke

    3 jaar geleden
    Van elk land een variant en zo kan de lockdown blijven duren.
  • Wilfried Dekeyser

    3 jaar geleden
    Als de vorilogen toch zo zeker zijn van al die virussen waarom pakken jullie het land niet over en de regering aan de kant zetten