Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Betoging voor overleden Ibrahima (23) ontspoort volledig: meer dan 100 arrestaties, relschoppers bekogelen politiekantoor met molotovcocktails

BrusselMeer dan 400 mensen hebben woensdag betoogd bij het Noordstation in Brussel om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima Barrie. De 23-jarige jongeman overleed zaterdagavond nadat hij door de politie was opgepakt. De optocht verliep aanvankelijk vreedzaam, maar omstreeks 16 uur sloeg de sfeer om. Betogers gooiden met stenen en stichtten brand. De oproerpolitie kwam massaal ter plaatse en zette het waterkanon in. Een jongen van 17 jaar raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens getuigen werd hij door de politie geslagen met een wapenstok. Ook vier agenten liepen verwondingen op. “Meer dan 100 mensen zijn gearresteerd”, laat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) weten via Twitter.

408 reacties

  • louis reinquin

    3 jaar geleden
    Trump zet aan tot march op capitool. Hij kon de gevolgen inschatten. Burgemeester Kirr laat een demonstratie toe in tijden van corona en op het gekende gevaar tot oproep rellen en vernietigingen. Hij is verantwoordelijk voor het doen en laten in zijn gemeente. Hij is als eerste die men ter orde moet roepen. Dit zijn dus de momenten waar een democratie faalt. Mijn blijk van medeleven aan inspecteurs van politie die het slachtoffer zijn geworden.
  • Francois Vleminckx

    3 jaar geleden
    Iedereen die opgepakt is geworden, allemaal al vrij, gebrek aan bewijzen.....Toch nogal een gerecht dat wij hier hebben.
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Een belangrijke prioriteit is dat wie schade veroorzaakt ervoor opdraait. Dat lijkt me niet meer dan gerechtvaardigd. Voor minderjarigen draaien de ouders op en wie meerderjarig is, wordt opgevolgd totdat ALLE schade vergoed is. Desnoods via de belastingen het verschuldigde bedrag recupereren.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Het verbaast mij Telkens Opnieuw Hoe de verantwoordelijke , De Burgemeester en Minister van Binnenlandsezaken Geen verantwoordelijkheid moeten Nemen ? De burgemeester Moet minstens ontslagen worden ...Toestemming geven voor een betoging waarvan je op voorhand al kan weten dat het uit de hand gaat lopen . Want dat gebeurt elke keer opnieuw met die gastjes ! En dit tijdens deze Corona pandemie waar samen scholingen verboden zijn ? Krijgen al deze Deelnemers Nu een Boete van 750 euro ?
  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    Iemand die denkt dat het geklaag nog enig oor krijgt ... de politiekers hebben al lang hun volk verraden en dit is het resultaat. Nu gaan wij nog betalen voor de zonnepanelen en de vingerafdrukken gaan ons afgedwongen worden want wij brave burgers zijn de echte criminelen. Vanaf dat ik kan, ben ik hier weg ... Dat Europa zijn plan trekt met zijn boeltje, binnen ettelijke jaren is dit het derdewereldland! Ik ben alvast niet van plan om mee de fles op te gaan en voor hun onkunde te betalen!