Volgens Beke zijn er bijkomende maatregelen nodig aan de grenzen met het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij wil onder meer strengere controles en ook aan reizigers die minder dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk verbleven, een coronatest opleggen.
Volledig scherm
Volgens Beke zijn er bijkomende maatregelen nodig aan de grenzen met het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij wil onder meer strengere controles en ook aan reizigers die minder dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk verbleven, een coronatest opleggen. © Photo News

Beke wil ook test en quarantaine na minder dan 48 uur in Verenigd Koninkrijk, Van Gucht is voorstander: “Op zijn minst testen”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil dat ook reizigers die minder dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk of Ierland zijn geweest in quarantaine moeten. Dat zei hij woensdag in het parlement na een vraag van Jeremie Vaneeckhout (Groen). Beke wil zo snel mogelijk een nieuw Overlegcomité.

9 reacties

  • CAROLL SHELBY

    3 jaar geleden
    Allee hij is wakker geschoten, dat hij het dan eens doet!!?
  • eddy buttiens

    3 jaar geleden
    Willen is veel maar het ook laten uitvoeren is wat anders.
  • Tom Der Kinderen

    3 jaar geleden
    Het enige wat gans Vlaanderen wil van een incompetente minister die altijd veel te laat komt is dat hij ontslag neemt en liefst het land verlaat want de helft van die 20.000 doden mag deze op zijn cv plaatsen en dat is niemand vergeten.
  • PETER PERMENTIER

    3 jaar geleden
    Heeft Van Gucht al het griep virus gevonden van vorig jaar Maart goed zo..we gaan erop vooruit...proficiaat. Als men reist moet ge enkel de lokale regelgeving opvolging,tui staat garant voor virrus vrij transport...money..money will do go the world turns around, masr ook het virus covid-19 en afgeleiden waarvan we nu in her westen bang zijn, terwijl het verre oosten andere cijfers op tafel kunnen leggen, waarom en wat is het verschil?
  • willy vangeel

    3 jaar geleden
    Hij wil dat, Hij is minister en kan dit opleggen, dat hij dat dan doet.