De machtige Republikein Mitch McConnell zou nu ook pro afzetting zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De machtige Republikein Mitch McConnell zou nu ook pro afzetting zijn. © EPA

Eén man kan zijn bange partijgenoten toch overtuigen: Senaatsvoorzitter speelt cruciale rol in tweede impeachment Trump

Donald Trump is officieel in beschuldiging gesteld door het Huis van Afgevaardigden. Zijn tweede impeachment is een feit. Achter de schermen zou de Amerikaanse president forse druk uitoefenen op partijgenoten, al zou de machtige Republikein Mitch McConnell nu ook pro afzetting zijn.

12 reacties

  • Kevin Noël

    3 jaar geleden
    Trump heeft loyale "fans" als de republikeinen die willen behouden zullen ze toch eens 2 keer nadenken over impeachment. Veel senatoren denken enkel aan hun eigen zitje kom je uit een staat met veel Trumpisten kan je moeilijk Trump afzetten.
  • Karel Dierckx

    3 jaar geleden
    Biden haalde een nooit gezien aantal stemmen tegen Trump, die ongeacht van het resultaat van zijn impeachment ongetwijfeld nog een groot aantal rechtszaken te wachten staat. Trump raakt nooit meer verkozen, en dat weten de Republikeinen ook. Ze kunnen er beter ineens komaf mee maken. De partij is verdeeld, met of zonder Trump, maar met hem zal die verdeeldheid zeker langer blijven duren.
  • Andre callens

    3 jaar geleden
    De afzetting van Trump kan bijna niet gebeuren , als de Republikeinen mee stemmen kan Trump vallen maar is de partij gesplitst . Vermits volgens het kiessysteem in de USA de winnaar alles neemt zullen de democraten de eerste twintig jaar geen tegenstand hebben en altijd de president leveren . Eens Mc Connel z'n euro valt zal hij rap van gedacht veranderen of hij komt niet meer in aanmerking voor 2024 .
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Lol, lijkt me duidelijk dat het de REPUBLIKEINEN zijn die in hun broek doen, zij hebben immers al de president, senaat EN het huis verloren. Ondertussen trekt Trump hun mee door het slijk. Er is ook geen sprake meer van 1 sterke linie, partij is gebroken in hardcore Trump-fanatici en conservatieven die de teloorgang nu wel zien aankomen (Trump afvallen = politieke zelfmoord). Ze hadden hem vorig jaar al moeten afzetten, maar ja, macht corrumpeert en maakt onsterfelijk.
  • David GELDERS

    3 jaar geleden
    De republikeinen bijten liever door deze zure appel heen. Trump openlijk laten vallen zou een duidelijk signaal van de republikeinse partij zijn om aan te tonen dat het Trumpisme de partij gekaapt had. Maar dat betekent ook schuld bekennen, dus acht ik de kans klein dat hier effectief iets gaat gebeuren. Er gaan te veel stemmen, geld, macht en gekrenkte eer mee gepaard.