Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. © Photonews

ONZE OPINIE. Het wordt tijd om ook andere data te prikken, dan die van onze spuit

‘Alle coronamaatregelen verlengd tot 1 maart.’ Zo ineens. Het is dat ik recht stond in de frituur, of ik was dinsdagavond van mijn stoel gevallen. Maar al snel werd gezegd dat het eigenlijk niets betekende: eerdere versoepelingen werden niet uitgesloten, dat Ministerieel Besluit was er alleen maar voor de rechtszekerheid. Vrij vertaald: juridisch geneuzel, waar wij ons niets van aan hoeven te trekken. 

29 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Dat die maatregelen verlengd gingen worden was eigenlijk geen nieuws, dat wist iedereen met gezond verstand al. M'n moet zelfs rekening houden dat deze tot de zomer zullen duren zolang de besmettingen niet voldoende zakken en de meeste vaccinates gedaan zijn. Strengere maatregelen nu zouden kunnen helpen om vroeger versoepelingen te kunnen invoeren later maar nu gaat alles op een sukkelgangetje.
  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    Minister spelen is een kwestie van postjes onder elkaar verdelen. Of die werkelijk bekwaam zijn die benoemden is wat anders. Eén feit is zeker er zijn veeeeel te veel van die vet betaalde benoemde tijdelijke postjes. Het juiste diploma of ervaring is maar bijzaak als er verdeeld wordt.
  • Ines HUBERT

    3 jaar geleden
    Of er versoepelingen kunnen of niet en of de vaccinatiestrategie op iets trekt is hier zelfs niet aan de orde : gewoon communiceren blijkt al een probleem. Indien men mensen wil blijven motiveren om de regels te volgen moet men ze ook correct en met respect behandelen... dit gebeurd nu niet. Dus gaan vele mensen de volgende maanden beginnen afhaken, dit is de realiteit.
  • Patrick Jonckheere

    3 jaar geleden
    Dat al die betweters eens afkomen met een oplossing alvorens kritiek te spuien. Niets doen en afbreken is gemakkelijker dan oplossingen aanbieden.
  • kris platteau

    3 jaar geleden
    Valere Coeckelberghs schiet niet op de pianist(e) aub. Astrid haalt hier een probleem aan, is er niet de oorzaak van. Er is nog nooit een probleem opgelost door er over te zwijgen.