Elke Geraerts is doctor in de psychologie, maar: “Je moet niet vijf jaar gestudeerd te hebben om te zien hoe desastreus onze overheid communiceert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Elke Geraerts is doctor in de psychologie, maar: “Je moet niet vijf jaar gestudeerd te hebben om te zien hoe desastreus onze overheid communiceert.” © Wouter Van Vooren

“Regering ziet ons als imbecielen”: psychologe vernietigend over desastreuze coronacommunicatie

“Ze denken dat we imbecielen zijn.” Doctor in de psychologie Elke Geraerts (39) is vernietigend over hoe overheid en virologen communiceren. Terwijl er eindelijk wat licht scheen aan het einde van die veel te lange tunnel, werd alle hoop in één ochtend de kop ingedrukt. “De veerkracht van dit land wordt al tien maanden op de proef gesteld door desastreuze communicatie. Alsof mentaal welzijn niet bestaat.”

187 reacties

  • Bart Bondue

    3 jaar geleden
    't ja, en moest men in het nieuws ook eens intelligente vragen stellen aan virologen en politici, zou het ook helpen. We houden op 't werk (essentiële sector) elke week een verkiezing: stomste opmerking/foto/uitleg... en gelachen dat we al hebben.
  • Alain Baetens

    3 jaar geleden
    de scholen moeten volgens sommigen dicht dat ze dicht bij elkaar hangen is juist maar dit doen ze buiten de school ook wat ga je doen opvang in de scholen of bij de grootouders al de virologen zeggen dat de scholen maar een klein percentage besmettingen veroorzaken dus neem andere maatregelen die effienter zijn
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 jaar geleden
    Idd. Als de premier en zijn advocaatje Lachaert een partijfeestje met orkest organiseerd, zegt genoeg. Buiten De Munck zullen wel meedere personen aanwezig geweest zijn. Foto's van bovenuit van het drietal. Intussen vewijderd van internet.
  • Stefan Smets

    3 jaar geleden
    @Luc Vleminckx: ik ontken het niet: ik vroeg me af hoe zij (en nu ook u) dat kan weten ? Hebt u het aan de federale politie gevraagd (ik heb daar geen contactpersoon) ? Welke cijfers geven zij ?
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er zijn 20.000 corona doden en de oversterfte is 18000. Lijkt er dus helemaal niet op dat er door andere oorzaken meer doden vallen. eerder minder.
  1. Netwerk tegen Armoede wil maximumfactuur in onderwijs: “Studiekeuze mag niet afhangen van de portemonnee van je ouders”

    Netwerk tegen Armoede wil maximumfac­tuur in onderwijs: “Studiekeu­ze mag niet afhangen van de portemon­nee van je ouders”

    Schoolkosten moeten beperkt blijven om het onderwijs betaalbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom pleit Netwerk tegen Armoede voor een maximumfactuur in het secundair onderwijs. Het onderwijs kan een uitweg bieden uit armoede, maar momenteel wordt die rol niet vervuld. “Voor één op de acht kinderen in Vlaanderen die opgroeien in armoede, biedt ons onderwijs niet de kans tot maximale zelfontplooiing”, luidt het. De politieke partij Vooruit denkt daar hetzelfde over.
  2. “Een terreurbewind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt TikTok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaatste kans
    PREMIUM
    Update

    “Een terreurbe­wind waar hij als ‘Flinke Jongen’ trots op was”: rechter veegt Tik­Tok-sensatie de mantel uit na overvallen, maar geeft hem toch allerlaat­ste kans

    “Ik heb me soms stoer gedragen, zodat mensen schrik van me hadden." TikTok-sensatie ‘Flinke Jongen’ (22) uit Wingene was volgens het Openbaar Ministerie trots op de afpersingen die hij pleegde. Zo werd een tienermeisje op haar 15de door de TikTokker overvallen in het station van Gent-Sint-Pieters, vlak na haar examens. “Ik had geld gekregen van mama, maar was plots alles kwijt. Al vind ik wel dat hij niet thuishoort in de gevangenis.” De rechter volgde donderdag die stelling, al spelde ze Alexander Tseboyev wel flink de les.
    Wingene, Gent, Sint-Niklaas