BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Coronabesmettingen stijgen nog tegenover vorige week, maar stabilisatie tegenover gisteren

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen tegenover vorige week, al is er op dagbasis een stabilisatie te zien. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, maar minder uitgesproken, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

20 reacties

  • yves van lent

    3 jaar geleden
    Wanneer gaat men nu eindelijk objectief communiceren. Positiviteitsratio daalt enorm als gevolg van verdubbeling aantal testen. De aangroei van nieuwe besmettingen is dus marginaal en enkel te wijten aan de extra testen. Ziekenhuisopnames dalen inderdaad minder snel wat ook logisch is gezien het zeer lage niveau waarop we aanbeland zijn. Tijdens een griepepidemie zijn minstens evenveel mensen ziek. Op dit niveau houden gedurende nog 3 maanden zou perfect zijn.
  • Regina Van Akker

    3 jaar geleden
    Te snel zitten juichen en zich beter en slimmer wanen dan 'het buitenland'... dit is de kroniek van een aangekondigde stijging op alle cijfers!
  • Rudy Hermie

    3 jaar geleden
    Dank zij de dwazen die zonodig op reis moesten gaan
  • Murat Kaplan

    3 jaar geleden
    Ze willem ons mentaal kapotmaken dat heb ik door!
  • Ronny Van Wijngaerden

    3 jaar geleden
    nogal wiedes dat de ziekenhuis opnames minder snel dalen, morgen of overmorgen stijgen die weer. Zeker als de besmettingen blijven stijgen. Weet het kleinste kind.